Urbane bier på kulturhusetUrbane bier er et kommunalt prosjekt som startet i juni 2019.

Bikuben på kulturhustaket har huset 25.000 bier i sommer, og det er planlgt noen flere bikuber til neste sommer.

Årets honning

Det har vært en god sommer for både blomster og bier, og 30 kilo fra en kube, må sies å være veldig bra. Biene har nok besøkt de mange ulike blomstene i Strandgateparken hyppig, og honningen er derfor en type blomsterhonning. 

Selges 

Er man i Hamar og vil kjøpe honningen, selges den hos Gravdahl og på Hamar bibliotek. 30 kilo er i salgssammenheng ikke all verden, så det blir først mølla som gjelder. Litt eksklusivt og særdeles kortreis, med andre ord.

Salgsplakat for honningenDet selges flytende honning som er tappet direkte etter slynging på 30 grams glass og rørt honning, som er rørt til den ble kremete, på 250 grams glass.


For å lese mer om hvordan biene har hatt det, besøk denne Facebooksiden:
https://www.facebook.com/urbanebierhamar

Hensikt 

Hamars urbane bier skal bevisstgjøre folk i Hamar om bienes rolle i naturen, hva hver enkelt av oss kan gjøre for å ta vare på biene, og hvordan vi kan vise omsorg for naturen.

Kommunen gir også et lite bidrag i det å bremse opp den dramatiske nedgangen i antall honningbier i vårt område. Fylkesmannen i Innlandet har bevilget 100.000 kroner til prosjektet.

Hamar kommune har samrbeidet med birøkter Kristen Rønningsbakken fra Stange birøkterlag i dette prosjektet.

Eksklusivt og kortreist.

---------------------------

På Østre torg har det også vært en BYKUBE med heklede bier og annen dekorasjon i sommer: 

Du kan hekle eller strikke en bie eller et insekt til BYkuben på Østre torg     Du kan hekle eller strikke en bie eller et insekt til BYkuben på Østre torg