Illustrasjonsfoto for Friluftslivets uke - Foto Eivind Haugstad KleivenFriluftslivets uke skal arrangeres fra lørdag 5. september til søndag 13. september, og det er Norsk Friluftsliv, fellesorganisasjonen for 18 nasjonale friluftslivsorganisasjoner, som står bak.

Friluftslivets uke skal arrangeres over hele landet. 

Registrer din aktivitet – vinn 5000 kroner 

Alle som vil arrangerer noe i Friluftslivets uke, oppfordres til å registrere sine arrangementer i den nasjonale aktivitetskalenderen: https://friluftslivetsuke.no/alle-aktiviteter/ 

Alle som registrerer sine arrangementer der, er med i trekningen av 5000 kroner, til bruk til innkjøp av utstyr eller annet til sitt lokale lag eller forening.  

Målet med denne aktivitetskalenderen er at alle som ønsker å delta på Friluftslivets uke, enkelt skal finne aktiviteter der de bor. Alle aktiviteter som registreres blir del av den nasjonale kampanjen for Friluftslivets uke, som blant annet blir markedsført i landets lokalaviser på nett, og i sosiale medier. Det er selvsagt helt gratis å registrere arrangementer i kalenderen. 

Settes pris på

Friluftsliv og uteaktiviteter er i vinden som aldri før. I 2019 ble det arrangert over 1400 aktivitetsdager, turer, aktiviteter og kurs fra Nordkapp til Lindesnes.  Nå i 2020 vil Friluftslivets uke gå som tilnærmet normalt, med unntak av de allers største arrangementene. 

På grunn av pandemien, tror vi at folk vil sette ekstra stor pris på å kunne komme seg ut og delta på artige aktiviteter. Det er derfor å håpe at alle som tidligere har hatt arrangementer, kurs, turer, aktiviteter og lignende, også vil gjennomføre dette i år. Alle arrangører må imidlertid ha et ekstra fokus på smittehensyn, og må følge de pålegg og føringer som gjelder der og da. 

Lenke til informasjon om regler for arrangement - Folkehelseinstituttet

Bakgrunnsinformasjon om Friluftslivets uke 

  • Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. 
     
  • Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv står bak uka, men over hele landet er det spennende friluftslivsarrangementer, turer og aktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, friluftsorganisasjoner, friluftsråd, kommuner og frivilligsentraler mm.  
  • Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen over hele landet lørdag 5. september. I fjor sov opp mot 100 000 ute denne kvelden.  
     
  • Har du noen spørsmål om Friluftslivets uke, aktivitetskalenderen eller annet, så ikke nøl med å ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam – synne@norskfriluftsliv.no