Den siste uken er det registrert tre smittetilfeller av korona i Hamar, og mandag ble Ankerskogen barnehage stengt fordi et tilfelle var tilknyttet barnehagen. I dag er det registrert ytterligere to tilfeller i Hamar.

Hamar kommune har innført tiltak på følgende områder, som har relasjon til smittetilfellene:

  • Elever og ansatte knyttet til 7. trinn ved Greveløkka skole er i karantene
  • Ved 1. trinn på Greveløkka skole, hvor elevene er i mindre grupper, er én gruppe elever i karantene
  • Det er foreløpig besluttet at SFO ved Greveløkka skole skal holde åpen som planlagt i høstferien
  • Karantenen ved Ankerskogen barnehage vurderes utvidet

Kommuneoverlegen vurderer fortløpende å utvide tiltakene.

Kommunalsjef for opplæring og oppvekst i Hamar kommune, Dordy Wilson, har i dag orientert alle foresatte i Hamars skoler og barnehager om situasjonen.

 

Oppfordres til begrenset kontakt i høstferien

Kommuneoverlege Ketil Egge har i en melding direkte til de foresatte oppfordret barn på Greveløkka til å ikke delta på fritidsaktiviteter, treninger, kulturaktiviteter o.l. inntil smittesituasjonen er mer klarlagt.

Samtidig oppfordret han elever og foresatte ved Greveløkka til å være varsomme med reiser og å begrense kontakt med andre i høstferien. Oppfordringene gjelder inntil ny informasjon blir gitt.

 

Food truck-festival avlyst

Kommende helg skulle det etter planen arrangeres food truck-festival i Hamar. De fleste matvognene skulle komme fra Oslo, som på grunn av smittesituasjonen er definert som «rødt» område.

- Dessverre ser vi at situasjonen med økt smitte i Oslo og omegn vedvarer til tross for tiltak. På bakgrunn av dette vurderer vi at det ikke er tilrådelig å gjennomføre arrangementet. Vi har derfor ringt arrangøren i dag og meddelt at vi dessverre må avlyse festivalen i Hamar, sier kommuneoverlege Ketil Egge.

 

Alle med symptomer oppfordres til å teste seg

Fortsatt gjelder at alle med symptomer på luftveisinfeksjon oppfordres til å ta koronatest. Du kan selv bestille tid for test gjennom vår digitale timebestillingsløsning, eller på telefon 477 70 075.

Skole