Hamars biblioteks avdelinger har hatt reduserte åpningstider siden gjenåpningen i midten av mai, og de ansatte gleder seg nå til en mer normal hverdag.

Betjente åpningstider fra uke 42

 
 Mandag  Tirsdag OnsdagTorsdagFredag Lørdag Søndag
Hamar10-19 10-19 10-1910-1910-1611-15Stengt
Vang12-15 12-15Stengt 16-19 12-15 Stengt  Stengt  


Selvbetjent bibliotek

Besøkende som er over 18 år, har lånekort og har underskrevet avtale om bruk av selvbetjent bibliotek, kan igjen låse seg inn mellom kl. 06.00 og 22.00 alle hverdager. Dette gjelder både hovedbiblioteket i Hamar kulturhus og avdelingen i Vang. På hovedbiblioteket er det i tillegg mulig å låse seg inn i samme tidsrom på lørdager.

Det vil dessverre ikke være mulig å benytte selvbetjent bibliotek på søndager så lenge koronasituasjonen vedvarer. Årsaken er at det ikke utføres renhold på søndager. I Vang er det av samme årsak også helt stengt på lørdager.

Noen få begensninger fortsatt

Av smittevernhensyn er det ikke anledning til å samle flere enn seks personer i de største møte- og grupperommene på hovedbiblioteket. I de mindre rommene er grensen fire personer. Men nylig ble enda et rom gjort tilgjengelig for publikum. Dermed er antall rom som kan brukes av små grupper, bedre enn før.

For øvrig fungerer alle bibliotekets tjenester som vanlig.

Trygt besøk

Bibilitoket legger stor vekt på at besøkende skal føle seg trygge på biblioteket. Håndsprit er tilgjengelig ved alle innganger og i alle rom som publikum benytter, samt ved publikums-PCene. Biblioteket er møblert slik at det er enkelt å holde nødvendig avstand.

De spriter berøringsflater som automater, skriver/kopimaskin, tastaturer og skranker flere ganger daglig. For øvrig oppfordrer de alle til å følge smittevernrådene nøye og til å ta hensyn til andre besøkende og ansatte.

Hamar bibliotek ønsker velkommen!