Fire søsken Kippersund i forestillingen Ambassadøren. Bildet er fått av familien.Her er det viktigste i begrunnelsen fra formannskapet: 

Søsknene Kippersund med avleggere har gjort Hamar teater til et kraftsenter for teater, litteratur og musikk i Hamar og regionen. Med talent, entusiasme, idealisme, pågangsmot og kreativitet iblandet suveren forakt for kulturlivets tyngdelover, har Hamar teater blitt et begrep både blant utøvende kunstnere og publikum langt utenfor Hamars grenser.

Det gamle teaterbygget framstår mer ungdommelig og vitalt enn noensinne. Svært ulike kulturtilbud og oppsetninger har fått en scene i Hamars gamle kulturhus. Ikke minst barn og unge får i Hamar teater et tilbud av uvurderlig betydning. 

Turnekompaniet har fått hedmarkingene til å bli glad i teater og til å gå i teater. Shakespeare-oppsetningene på Atlungstad har blitt folkeforlystelse og sørget for at mange oppsøker teateret også for smalere opplevelser. 

Det er alltid hyggelig å komme til Hamar teater. Man føler seg velkommen og som en del av familien. Anders, Inga-Live, Peter og Jonas med utallige samarbeidspartnere har gjort både seg selv og teateret viktige i folks liv. Hamarprisen 2020 er en beskjeden, men særdeles fortjent takk for alle opplevelser.. 

- Vi gratulerer Kippersund-familien!

OM prisen

  • Prisen består av 20 000 kroner + en innrammet tegning av Oddmund Mikkelsen. .formannskapet i Hamar som avgjør hvem som skal få Hamarprisen. 
  • Hamarprisen kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner eller institusjoner.
  • De(n) som blir foreslått må ha tilknytning til Hamar.
  • Det er formannskapet som avgør hvem som skal få prisen, ut fra innkomne forslag eller ut fra eget forslag. 
  • Tid for å dele ut prisen, avgjøres senere.
     

Les saksdokumentet fra formannskapsmøtet der denne saken ble lagt fram. (Sak 02757)

Lenke til Hamar teaters nettside og programmet som Kippersund-familien viser framover.