Hamar Kommune har et sterkt fokus på barn og unge. Det å vokse opp i Hamar skal være trygt og godt, og by på arenaer og miljø som er utviklende, inspirerende, spennende, interessante – og forhåpentligvis så gode at de unge velger å bosette seg her i framtiden.Vi er i tillegg heldige som har mange innbyggere med det samme fokuset. Noen har det som jobb, men det finnes også mange som gjør dette av egen fri vilje, eller går langt utenom sin stillingsinstruks. Disse menneskene ønsker vi å hedre, og årlig smykke en av dem med tittelen «Årets Hamarnisse». Hamarnissen skal være en person som:

  • gjennom frivillig innsats gjør en forskjell for barn og unge i kommunen
  • gjør at det å vokse opp i Hamar er trygt, interessant, spennende, inspirerende
  • skaper gode arenaer og miljø

 

Cafe Uno er ikke bare en jobb, men en lidenskap

Juryen fikk inn seks nominasjoner til årets Hamarnisse, og blant disse er Linn Gudbrandsen plukket som verdig vinner. Linn er daglig leder av Cafe Uno, et rusfritt cafetilbud til ungdom i alle aldre som åpnet høsten 2020. Et rusfritt samlingssted for ungdom har vært, og er, spesielt viktig i denne tiden hvor det er færre sosiale arenaer for ungdom. På Cafe Uno skal man være velkommen uansett, både alene og sammen med venner. Her kan du sitte så lenge du vil, og det er ingen kjøpeplikt. 

Linn beskrives som en utrolig autentisk, oppriktig og engasjert dame: For henne er ikke Cafe Uno bare en jobb – det er livet hennes, det er hjertet hennes. Hun har bygget opp caféen ut fra en lidenskap, og hvor hun er ærlig på det at det er normalt å gå på trynet, men at man kan reise seg og bygge seg opp igjen. Hos Linn er alle velkomne – og alle får den oppmerksomheten de har behov for.

Linn elsker poesi, kaffe, hverdagsgleder og folk, og Linn er en hverdagshelt og et av menneskene som gjør Hamar til et bedre sted å bo, og en velfortjent vinner av årets Hamarnisse 2020.

En stolt ordfører fikk æren av å dele ut prisen for Årets Hamarnisse 2020: 

- Det er en ære å tildele deg prisen, for den gode jobben du gjør for barn og ungdom i Hamar!

- Oj, dette var skikkelig koselig, var vinnerens umiddelbare reaksjon. - Ofte tenker man jo på hva egentlig holder på med, for det er ikke alltid like lett. Men det å utgjøre en forskjell for andre, og ikke minst at det legges merke til er veldig stas. Tusen takk!

 

Vi gratulerer så mye, og takker for innsatsen med å skape en trygg og god arena for barn og ungdom i kommunen i en ekstra vanskelig tid! 

Hamarnissen

Ordfører Einar Busterud deler stolt ut prisen til årets Hamarnisse Linn Gudbrandsen