HERLIG PÅ ISEN: Vinteren har virkelig kommet til Hamar, og skøytebanene våre er tatt godt i bruk allerede! Men det er fortsatt plass til flere  - uten trengsel. FOTO: HAMAR KOMMUNEKommuneentreprenøren kjører denne uka på det de kan for å lage flotte forhold på skøytebanene våre.

Prioriterte baner

Noen av skøytebanene har høy prioritet. Det betyr at disse banene islegges og brøytes først gjennom hele sesongen. Greveløkka og Børstad var først ut, og banene på Prestrud og Åker er også høyt prioritert. 

Man begynte med å legge is på disse banene før jul, mens flere mindre baner har måttet vente til etter jul. Dette fordi vi nå i januar har mer stabilt vær, slik at det er en god sjanse for at isen blir liggende.

Utenfor kulturhuset er det kjøleanlegg, slik at denne banen er noe mindre avhengig av kulda enn de øvrige banene. 

Få oversikten på nett

Lurer du på status for skøyteisen der du bor, kan du sjekke nettsiden hamar.kommune.no/isbaner. Her får du full oversikt over isbaner og et digitalt kart med informasjon om vedlikehold av de ulike isflatene. Kartet oppdateres i sanntid når vedlikeholdsmannskapet er ute og kjører. 

På kartet vil du se grønne prikker der det er isbaner. Jo mer mørkegrønn, desto kortere tid siden siste vedlikehold. Du kan søke i kartet etter på navn på isbane, adresse og sted. Kartet er også mobilvennlig, og det har en egen knapp som viser «min posisjon».

Mange muligheter 

Det er hvert år en dialog mellom kommunen og velforeningene om hvilke steder som skal ha is. Noen velforeninger sier seg også villige til å ta litt vedlikehold sjøl for å bane der de bor. Et par løkker har også fått en egen vannpost, slik at det raskt kan bli god is.

Dette er årets skøytesteder, i tillegg til de store som har hovedprioritet: Ajerhagan, Finsal, Hol barnehage, Ingeberg skole, Kirkebyenga, Kirsten Flagstad veg, Kubakken, Lovisenberg barnehage, Martodden, Maths Pedersensgate, Solplassen, Tiger'n, Valumsvegen, Vidarshov/Visjun og Øverhamninga.     

God aktivitet

Nå i disse koronatider blir skøytebanene brukt både til aktiviteter i skoletida, av idrettslag og det er godt besøk fra nærmiljøet. Det er moro! 

Mange av dere tar sikkert også bilder dere for å dele skøyte-opplevelsen i sosiale medier. Hvis Hamar kommune tagges på Instagram, deler vi gjerne videre.