Vi vet at mange fotograferer og deler aktivitets- og naturbilder i sosiale medier. Det er supert! Følg gjerne også Hamar kommune på Instagram eller på Facebook - og tagg oss hvis du har lyst! Delt glede gir dobbel glede!

Mjøsis!

Badekulp på Koigen.I år er det igjen mjøis utenfor Hamar; gnistrende vakkert og til stor glede for både turgåere, skøyteløpere, isfiskere og andre. Kommunen har tilrettelagt for aktiviteter ikke langt fra land, med brøytet skøytetrasé fra Koigen og utover mot Domkirkeodden.

Noen kvelder, har det vært satt ut fakler langs løypa, og ved stupetårnet er det hakket hull i isen til ivrige isbadere. Stemningen ute på isen, og mjøslyset ulike tider på døgnet, er magisk.

Selv om isen er prøveborret for å sjekke kvaliteten flere steder, må det alltid understrekes at all ferdsel på is alltid skjer på eget ansvar og at hver enkelt må ta egne forholdsregler.

Mange skøytemuligheter

Moro på skøyteisen!Men det er ikke bare på Mjøsa det kan skøytes. Skøytebanene våre ellers i kommunen er tatt godt i bruk. Nå i disse koronatider blir skøytebanene brukt både til aktiviteter i skoletida, av idrettslag og det er godt besøk fra nærmiljøet. 

Lurer du på status for skøyteisen der du bor, kan du sjekke nettsiden www.hamar.kommune.no/isbaner. Her får du full oversikt over hvor det er is, og du finner et digitalt kart med informasjon om vedlikehold av de ulike isflatene. Kartet oppdateres i sanntid når vedlikeholdsmannskapet er ute og kjører. 

Gode skiløyper

På nettsiden skisporet.no kan du på samme måte som med isbanene, se hele løypenettet i Vangsåsen og skisporet i Ankerskogen. Ved å klikke deg inn på kartet, får du ikke bare info om hvor løypa går, men også når den sist ble kjørt og hvor bratt den er (løypeprofilen). Du kan til og med se hvor løypemaskinene befinner seg. De bynære løypene i Furuberget, i Klukhagan, og langs Mjøsastranda er ikke kjørt på en stund, og er noe harde og nedtråkket akkurat nå.

Turboløypa fra Monaplassen - foto Ingeborg NordlundPrøv ei Turboløype!

Barnas Turlag (i HHT) har satt opp artige «Turboløyper» med aktivitetsposter som gjør turen litt morsommere og enklere for de yngste. Turboløypene går langs oppkjørte skiløyper og vil stå ute i terrenget hele vintersesongen. I Hamar er det Turboløype fra Monaplassen til Lageråkvisla. (innafor Gåsbu) Du finner flere slike løyper i nabokommunene våre ved å lese på turistforeningens nettside.

Prøv deg i bakken

Ønskes mer fart, kan Lierberget være et godt valg. Nå er det fantastiske alpinforhold i bakkene, og uansett ferdighet, kan du utfordre deg selv. Løvebakken for de yngste og et eget parkområde for snowboard, gjør tilbudet variert – og finere utsikt over Hamar skal du lete lenge etter!

I Hamar er det også en rekke akebakker som frister til lek og moro. Det er akemuligheter i Lierberget, men også flere andre steder, blant annet disse: På Greveløkka, på Domkirkeodden, på Hedmarkstoppen, ved Gubbestua, på området Kubakken, i Hamar park, på Tigern, ved Lovisenberg skole, i Valumsvegen, på Gåsbu og ved Lunden skole. 

Lån utstyr hos BUA

BUA er en ideell organisasjon som vil gjøre det enklere for alle å være fysisk aktive. Hos BUA på Torghjørnet kjøpesenter i Hamar kan alle låne utstyr - helt gratis!   

Hensikten med BUA er å gi flere muligheten til å teste flere forskjellige aktiviteter, uten å være avhengig av å kjøpe alt utstyr som for eksempel ski, telt, sykkel eller snowboard. Et godt tips for barnefamilier!

Da gjenstår det bare å ønske riktig god tur!
 

Sol over Mjøsisen - riktig flott!