Einar Busterud delte ut Hamarprisen 2020 til Anders Kippersund. Foto Pål JacobsenPrisen skulle opprinnelig ha blitt delt ut i forbindelse med kommunestyremøtet i Hamar rådhus 18. desember i fjor, men overrekkelsen ble avlyst grunnet Covid-19. Nå i februar åpnet det seg endelig en mulighet for utdelingen, og Einar Busterud delte ut pris sammen med velvalgte ord inne på Hamar teater.

(Alle bilder er tatt av Pål Jacobsen)

- Vi gratulerer Kippersund-familien!

OM prisen

  • Prisen består av 20 000 kroner + en innrammet tegning av Oddmund Mikkelsen. 
  • Det er formannskapet som har bestemt hvem som skulle få prisen. Dette ut fra innkomne og egne forslag. 
  • I statuttene heter det at Hamarprisen kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner eller institusjoner med tilknytning til Hamar.

Fire søsken Kippersund  fikk Hamarprisen 2020. Foto Pål JacobsenHer er det viktigste i begrunnelsen fra formannskapet: 

Søsknene Kippersund med avleggere har gjort Hamar teater til et kraftsenter for teater, litteratur og musikk i Hamar og regionen. Med talent, entusiasme, idealisme, pågangsmot og kreativitet iblandet suveren forakt for kulturlivets tyngdelover, har Hamar teater blitt et begrep både blant utøvende kunstnere og publikum langt utenfor Hamars grenser.

Det gamle teaterbygget framstår mer ungdommelig og vitalt enn noensinne. Svært ulike kulturtilbud og oppsetninger har fått en scene i Hamars gamle kulturhus. Ikke minst barn og unge får i Hamar teater et tilbud av uvurderlig betydning. 

Turnekompaniet har fått hedmarkingene til å bli glad i teater og til å gå i teater. Shakespeare-oppsetningene på Atlungstad har blitt folkeforlystelse og sørget for at mange oppsøker teateret også for smalere opplevelser. 

Det er alltid hyggelig å komme til Hamar teater. Man føler seg velkommen og som en del av familien. Anders, Inga-Live, Peter og Jonas med utallige samarbeidspartnere har gjort både seg selv og teateret viktige i folks liv. Hamarprisen 2020 er en beskjeden, men særdeles fortjent takk for alle opplevelser.

Einar Busterud delte ut Hamarprisen 2020 til Jonas, Petger, Inga-Live og Anders Kippersund. Foto Pål Jacobsen