Koronasertifikatet bidrar til gjenåpning av samfunnet. Sertifikatet kan brukes ved grensepassering inn til Norge. For innenlands bruk kan sertifikatet også brukes på større arrangementer og kystcruise. Fra juli vil en EU-tilpasset versjon av koronasertifikatet være klar. Den vil gjøre det mulig å krysse grenser på tvers av EU/EØS. 

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har tatt negativ koronatest.

Her kan du lese om hva som gir rødt og grønt lys i koronasertifikatet

Sertifikatet ditt ligger på Helsenorge.no. Det digitale koronasertifikatet oppdaterer seg automatisk, og har 90 dagers gyldighet til enhver tid. Vi anbefaler derfor alle som kan å benytte seg av den digitale løsningen. Du kan laste ned ditt digitale koronasertifikat til din mobiltelefon eller nettbrett. Det er ikke nødvendig med utskrift av sertifikatet hvis du har dette digitalt.

Gå til Helsenorge.no for å se koronasertifikatet ditt.


Trenger alle koronasertifikat?

Du trenger ikke koronasertifikat med mindre du skal ut og reise til land som krever koronasertifikat for innreise, for å unngå karantene når du reiser inn i Norge, om du ønsker å delta på større arrangementer eller kystcruise med krav om koronasertifikat.

 

Finner du feil opplysninger i koronasertifikatet?

Koronavaksine

Koronasertifikatet henter informasjonen om vaksiner fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Husk at det kan ta noe tid fra en vaksine er satt til den blir registrert i SYSVAK. Hvis koronasertifikatet mangler vaksiner du har tatt, kontakt vaksinetelefonen på tlf: 62 56 32 00

Testresultater

Koronasertifikatet henter informasjonen fra MSIS Labdatabasen over tester som er foretatt i Norge. Oversikten viser den siste testen som er registrert på deg de siste sju dagene. Hvis du har fått negativt testresultat de siste 7 dager og det ikke er registrert i koronasertifkatet, kontakt testtelefonen på tlf: 477 70 075

 

Har du ikke tilgang til Helsenorge.no?

Vi anbefaler at alle som kan, bruker den digitale løsningen.

Har du ikke tilgang til helsenorge.no kan du gi andre fullmakt til å skrive ut koronasertifikatet ditt på Helsenorge.

Les mer om hvordan du gir fullmaktpå Helsenorge.no

Hvis du ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett. kan du kontakte Helfo og få tilsendt koronasertifikatet i posten til din folkeregistrerte adresse. 

Fremgangsmåte

  1. Ha klart fødselsnummer eller d-nummer
  2. Ring informasjonstelefonen for korona fra Norge: 815 55 01
  3. Ring fra utlandet: +47 21 89 80 42

Åpningstid kl. 08.00 – 15.30, mandag til fredag.

Hvis du har gyldig koronasertifikat, vil du få dette tilsendt i posten.

Det kan ta inntil en uke før du mottar sertifikatene, du kan derfor ikke få tilsendt koronasertifikat basert på negativ koronatest ettersom gyldigheten testresultatet kun er gyldig i 24 timer.

Koronasertifikatet er gyldig i 90 dager fra utskriftsdatoen, du er selv ansvarlig for å ha gyldig sertifikat.