Vi sender nå brev til innbyggere i aldersgruppen 45-54 år og ber dem registrere seg i vaksinekøen.

Her kan du registrere deg i vaksinekøen

Når du har registrert deg i kø får du en bekreftelse fra «Helseboka» på SMS. Hvis du trenger hjelp til å registrere deg, kan du ringe vaksinetelefonen. Tlf: 62 56 32 00 (hverdager 9-15)

Vi ønsker også at du registrerer deg i vaksinekøen hvis du ikke ønsker vaksine, eller hvis du allerede har fått tilbud om vaksine et annet sted. Du kan registrere deg på nytt senere hvis du endrer mening.

 

Når det blir din tur til å få vaksine

Når det blir din tur i køen, får du en ny SMS med invitasjon til å bestille time. Du velger tidspunkt selv ved å klikke på lenken som følger med SMSen, eller ved å ringe telefonnummeret som står i meldingen. Samtidig må du svare på noen spørsmål om egen helse for at vaksineringen skal foregå på en trygg og god måte. Hvis vaksinen skal settes med to doser, får du automatisk to timer med riktig tidsintervall. Vi følger de tidsintervaller som FHI bestemmer til enhver tid, og intervallet kan endre seg gjennom sommeren. Sjekk at du får bekreftelse på timene på SMS.

 

Prioriteringsrekkefølge i køen

Vi følger prioriteringsrekkefølgen til FHI. Innenfor aldersgruppen vaksinerer vi fortrinnsvis de eldste først. Vi setter opp nye timer fortløpende når vi får nye doser, men det kan ta noen uker før alle får tilbud om vaksine. Vi forventer å gi tilbud til de første i aldersgruppen fra uke 26. Alle som ønsker vaksinen vil få tilbud.

 

Planlegg ferien med tanke på vaksine i sommer

Vi ber innbyggerne være forberedt på å ta imot tilbud om vaksine i sommerferien, og å planlegge slik at du kan møte til begge timer. Hvis du har planlagt ferie når du skal ha dose 2, må du enten ha mulighet til å reise hjem, eller så må du utsette hele vaksineringen til du kan ta begge doser til oppsatt tid.

Begge vaksinedoser må tas i samme kommune. Du kan derfor ikke planlegge for å ta dose 2 der du er på ferie.

Her finner du all informasjon om koronavaksinering i Hamar.

 

Timebestilling

Ved å registrere deg i vaksinekøen og betille timer når du får tilbud, hjelper du oss å gjøre vaksineringen smidig gjennom sommeren.