Hamar er valgt ut til å representere Norge i det spektakulære kunstprosjektet "The Big Dream".

- Vi stiller i godt selskap, forteller kultursjef Morten Midtlien, og forteller at Hamar deltar ved siden av metropoler som Tokyo, Melbourne, New York, Chengdu, London, Rajasthan, Wien, Lisboa, Ottawa, Rio de Janeiro.

Det verdensomspennende prosjektet, som drives av organisasjonen Dreamesamler folks framtidsdrømmer gjennom nettsiden big.drea.me. Drømmene blir illustrert av kunstnere fra hele verden. Kunstnerne er allerede er i gang, og de har tilgang til alle drømmer fra alle verdens hjørner.

Fra Norge har prosjektet plukket ut Hamar-kunstneren Kari Bjertingstad til å delta. Bjertingstad er kjent for sine fargerike bilder med skråblikk, bokstavelig talt, på det hun ser rundt seg. 

- Dette er et utrolig spennende og litt utenomjordisk prosjekt, sier Bjertingstad, som er beæret over å bli spurt om å delta. - Her må jeg som kunstner tenke annerledes rundt løsningen, sett i forhold til andre oppdrag jeg har hatt. Jeg gleder meg til å sette form og farge på andres drømmer og tanker om fremtiden, sier Hamar-kunstneren.

Kari Bjertingstad gleder seg til å vise hvilken framtidsdrøm hun maler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vises i Hamar i 2022

Alle kunstverk i prosjektet skal vises i sin respektive by i 2022. Hvor og hvordan dette skal gjøres i Hamar, er noe kommunens kulturavdeling jobber med. 

Vises i verdensrommet

På et senere tidspunkt tas et felles kunstverk fra prosjektet om bord i romskipet SpaceX og vises på den internasjonale romstasjonen ISS, med jordkloden som bakgrunn. Det blir første gang i historien at et kunstverk vises i verdensrommet.

Vi samler inn drømmer fra hele Norge! Send inn din framtidsdrøm på https://big.drea.me/
 

The Big Dream

The world’s largest artwork inspired by 100,000 dreams for the future. Projected around the universe 

- fra nettsiden big.drea.me