Erlend Solum Skåret og Leila Barmaki foran teltet som nå settes opp ved Vikingskipet.Hittil har vaksinerte sittet og ventet ute i selve Vikingskipet etter at sprøyta er tatt. Nå står sommer-is i Vikingskipet for tur, og vaksinerte får i stedet en stol ute i et stort telt, som er satt opp for formålet. 

Selve vaksinasjonen foregår som før inne i garderoberom i Vikingskipet.

- Vi tror dette vil gå veldig fint. Men det kan være lurt å ha med seg vannflaske hvis det er varmt i været, sier Erlend Solum Skåret og Leila Barmaki, som er ansvarlige for at vaksineringen i Hamar går sin gang. 

Litt om status i Hamar

Vaksineringen pågår for fullt i sommerferieukene, og et stort apparat av ansatte og frivillige er i gang flere dager i uka.

- Oppmøtet er veldig bra her i Hamar! Det er vi glade for. Vi ser at over 90 % av alle, uansett aldersgruppe, velger å ta vaksinen, forteller Skåret og Barmaki.

I Hamar har vi hittil vaksinert 16 583 personer med minimum en dose. 10 015 personer i Hamar er nå fullvaksinert.

Denne uka vaksinerer vi med 1086 doser, og neste uke får vi 1980 doser av Pfizer vaksinen.  De fleste som kommer til Vikingskipet denne uka, får sin dose 2.

Alle over 18 år i Hamar har fått brev om at de bør sette seg i vaksinekø, og vi har såvidt begynt å sende ut invitasjon til time til noen av de som har satt seg i vaksinekø i gruppe 11. (Foreløpig siste gruppe)

Ikke for seint enda

Hvis du du har fått tilbud fra kommunen tidligere, men ikke takket ja hittil, kan du fortsatt stille deg i vaksinekø digitalt eller kontakte vaksinetelefonen på tlf 62 56 32 00 for å få time.

Les mer om koronavaksine i Hamar her: www.hamar.kommune.no/koronavaksine