Brannvernstolpejakt er artig for både små og store. Her barn fra Hamarbarnehagen.Stolpene i brannvernstolpejakten står ute fra 17. september og ut oktober. Kart og registrering er i appen Stolpejakten. 

Kart ligger også her - for utskrift 

Hva er brannvernstolpejakt?

  • Det er en aktivitet som blir arrangert på 19 ulike steder i landet samtidig. Hamar er stedet for brannvernstolpejakten i vår region.
  • Hver løype består av 10 stolper, som har råd eller spørsmål som omhandler brannvern.
  • Aktiviteten kombinerer fysisk aktivitet med kunnskapsdeling og læring om brannvern.
  • Hedmarken brannvesen & Bjørnis kan plutselig dukke opp ved noen av stolpene.

Takk til Orienteringsklubbene!

Det er orienteringsklubbene i Vang og Hamar som har lagt opp rundløypa med 10 stolper ved Jernbanemuseet. Runden passer små barnebein, og alle stolpene vil være tilgjengelig med barnevogn og rullestol.  

Hensikten med brannvernstolpene er å formidle kunnskap og få økt bevissthet om det viktige temaet brannvern, og samtidig få folk ut på en fin tur i naturen. Hovedmålgruppen for brannvernstolpene er barn og unge, men et pilotprosjekt i vår viste at dette var nyttige tips og råd også for voksne deltagere.  

Premiering

Hedmarken brannvesen trekker en vinner lokalt som får tildelt en overnatting i tretopphytte i Ringsaker. Her finnes mer info om tretopphyttene: www.tretopphytter.no. For å være med i trekningen, må man ta alle 10 stolpene på Hamar og registrere stolpebesøkene digitalt; enten på appen underveis på turen eller ved å notere ned bokstavkoder fra hver stolpe og legge dette inn på www.stolpejakten.no

Det blir også en nasjonal trekning av premier blant alle som deltar på brannvernstolpejakt i en av de 19 byene med dette tilbudet i høst.

Dette skjer også under brannvernuka (uke 38) 

  • Hedmarken brannvesen og Bamsen Bjørnis vil besøke mange barnehager i nasjonal brannvernuke. Over 2000 barn i Hamarregionen får brann-besøk.
  • Hedmarken brannvesen vil også kjøre kolonne lørdag i brannvernuka i sentrum av Løten, Stange og Hamar. (25. september.) Dette som et plaster på såret da åpen brannstasjon åtte avlyses også i år.    

Arrangører i Hamar

Lokalt samarbeid mellom Hedmarken brannvesen, Hamar kommune, Vang o-lag og Hamar o-klubb.  Nasjonale arrangører av kampanjen: Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Forsikringsselskapet If, Brannvesenet, Stolpejakten.

Bildene i galleriet

Bildene under viser barn fra Hamarbarnehagen som fikk teste opplegget sammen med Hedmarken brannvesen og maskotten Bjørnis. Alle hadde samtykke til fotografering - og de var rasende flinke i brannvern!!!