Hamar kommune er ferdige med massevaksineringen, og vi har gitt tilbud om vaksine til alle innbyggere som er 12 år og eldre. Det gjenstår noen vaksinedager for den yngste aldersgruppen, og en del har fortsatt time til dose 2. Det er heller ikke for sent å få vaksine.

 

Fra neste uke skal du møte til vaksinetimen i rådhuset

Fra og med uke 41 foregår vaksineringen ved smittevernkontoret i rådhuset. Alle som har vaksinetime skal altså møte opp her. Det er venteplass utenfor smittevernkontoret, og du blir hentet og får veiledning når det er din tur.

 

Mangler du dose 1 eller dose 2?

Du kan fortsatt bestille time til både første og andre dose ved å ringe vaksinetelefonen på tlf 62 56 32 00. Tilgangen på vaksiner er god, og innbyggerne har derfor nå mulighet til å velge vaksinetype selv. Vi kan tilby begge mRNA-vaksinene, Pfizer (Comirnaty) og Moderna (Spikevax), men det kan hende du må vente litt for å få ønsket vaksinetype.

Hvis du ønsker vaksine, men har utsatt vaksineringen fordi du er usikker eller engstelig, vil vi gjerne hjelpe til med å tilrettelegge. Ta kontakt med oss på vaksinetelefonen, og hvis du ønsker kan du også få snakke med helsepersonell. Vi kan tilrettelegge for ulike behov, snakk med oss på forhånd så finner vi en løsning som passer for deg.

 

Drop-in på CC Hamar og Maxi Storsenter for første og andre dose

I tillegg til vaksinetimer i rådhuset, kommer vi til å tilby drop-in vaksine på kjøpesentrene Maxi Storsenter og CC Hamar. Kom gjerne innom hvis du er usikker eller bare ønsker mer informasjon også, vi er her for å snakke med deg.

Maxi Storsenter: 25. oktober kl 13-18

CC Hamar: 26. oktober kl 13-18

Her kan du få dose 1 eller dose 2 uten timeavtale. Du kan ikke benytte dette tilbudet for dose 3.

 

Alle over 65 år får tilbud om 3. dose

Fra uke 45 vil vi gi tilbud om 3. dose til innbyggere over 65 år. Vaksineringen skal foregå i samme prioriteringsrekkefølge som ved første dose, og målgruppene vil få mer informasjon når vi er ferdige med planleggingen.

Les mer om dose 3 her 

 

Tusen takk til alle som har bidratt!

Totalt er det nå satt 48 145 vaksinedoser i Hamar. 93,3% av innbyggerne har fått første dose, og 88% er fullvaksinert. Bak alle disse sprøytestikkene ligger det mange timer med planlegging, et stort apparat for gjennomføring, og en imponerende innsats fra veldig mange involverte. Tusen takk til alle som har bidratt!

Tusen takk til innbyggerne som tålmodig har registrert seg i kø og møtt opp til timer. Takk til egne ansatte som har tatt på seg nye roller og oppgaver. Takk til vikarer og pensjonister som har stilt opp. Og til slutt en ekstra stor takk til alle frivillige som har hjulpet til i hele perioden, og bidratt til at massevaksineringen kunne gjennomføres: Hamar Røde Kors, Vang Røde Kors, Hamar Sanitetsforening, Lions Club Vang, Lions Club Storhamar og Hamar Frivilligsentral.

Hils på noen av dem i bildegalleriet under!