Hamar kommune startet med utskiftingen av lysløypenettet i Furuberget i sommer. Området merket rødt på kartet under har nå fått nye lysmaster med led-armaturer. Lyspunktene er utstyrt med sensorer. De skal i utgangspunktet være dimmet ned når ingen oppholder seg i området, for så å dimmes opp igjen når noen kommer gående på stien. 
 

Kart som viser hvor lysløypa i Furuberget går.

Sensorene er montert for å gjøre anlegget mest mulig energieffektivt, og for at lysforurensingen i Furuberget skal bli minst mulig. 

- Per dags dato har vi dessverre problemer med lysstyringen, noe som gjør at belysningen oppfører seg merkelig, forklarer Bergstrøm. 

- Går du i Furuberget kan du oppleve at noen lysarmaturer skrur seg av når du passerer. Andre armaturer vil være mørke, selv om det er folk i løypa, mens andre igjen vil sørge for at lyset går på slik som planlagt. 

Venter på deler

Bergstrøm opplyser at det er bestilt nye komponenter som skal inn i alle lysarmaturene. Men på grunn av varslede forsinkelser i leveransene, vil det ta mellom 2 - 5 uker før man får disse levert og montert. 

Hamar kommune beklager situasjonen for alle som vil ut i Furuberget nå på ettermiddag/kveld i ukene framover, og tipser om at hodelykt kan være smart å ta med på turen.

Stien i Furuberget har bare delvis belysning om dagen.