Hamar kommune er godt i gang med å tilby oppfriskningsdoser av koronavaksinen, og vi har stor aktivitet på vaksinesenteret i januar, med både drop-in og timebestillinger.

-  Så langt har 48% av de som har fått andre dose, tatt imot tilbudet om oppfriskningsdosen, sier Erlend Skåret, som er prosjektleder for koronavaksinering i Hamar kommune. - Vi ligger godt i rute, og forventer å tilby oppfriskningsdose til alle over 45 år i løpet av de to første ukene av januar, forutsatt at det har gått 20 uker siden andre dose.

 

20 uker mellom andre dose og oppfriskningsdosen

Innbyggere over 18 år som har fått to vaksinedoser tidligere, har allerede mottatt informasjon om oppfriskningsdose i brev fra kommunen. Det blir sendt ut invitasjon til oppfriskningsdose på SMS når det har gått 20 uker siden dose 2. 

- I løpet av de nærmeste ukene er det mange i aldersgruppen som får tilbud om å bestille time på SMS, forteller Skåret. - Invitasjonene sendes ut puljevis, i samme rekkefølge som innbyggerne tok andre dose. Innbyggere over 45 år som ikke har fått tilbud tidligere, personer med underliggende sykdom, helsepersonell og skole- og barnehageansatte blir prioritert først. Alle innbyggere over år vil få tilbud om oppfriskningsdose i god tid før utgangen av februar, så lenge det har gått 20 uker siden siste dose.

Når du får invitasjon til å bestille time, følger det med lenke til timebestilling. Hvis det ikke passer å bestille time på forhånd, enten digitalt eller på telefon, kan du følge med for å se når det er drop-in-tilbud. 

Her finner du informasjon om timebestilling og drop-in.

 

Oppfriskningsdose hvis du har gjennomgått Covid-19

Innbyggere som har gjennomgått Covid-19, og derfor ikke tatt mer enn én vaksinedose, kan også få oppfriskningsdose. Du vil ikke motta invitasjon fra kommunen så lenge du bare er registrert med én vaksinedose, men er velkommen til å ringe vaksinetelefonen og bestille time, eller komme på drop-in. Husk at det også da må ha gått 20 uker siden det som regnes som 2. dose, altså siden du enten ble frisk eller fikk vaksine.

For innbyggere som har tatt to vaksinedoser, og deretter gjennomgått Covid-19 (minimum tre uker etter dose 2), anbefales ikke oppfriskningsdose.

Her kan du lese mer om oppfriskningsdoser.

 

Bestill time når du får invitasjon

Snart får du SMS med invitasjon til å bestille time. Foto: Adobe stock