Det vil bli laget en spennende løype som ender på Stortorget på Hamar. En løype som inneholder utfordringer som barrierer, svinger mm. Det blir sørget for godt vakthold og god sikkerhet. Å kjøre løypa vil garantert gi et sug i magen - for både deltagere og publikum.

Løypa til Kirkebakken Ned 2023

Start i god tid når du skal bygge bil!

Dette betyr at man allerede nå bør begynne å planlegge og skaffe det som skal til for å få konstruert en funksjonell bil. Kvaliteten på en bil avhenger mye av tidsbruk og hvor gjennomtenkt konstruksjonen er. Det anbefales å gjøre research på forhånd og å lage en god plan. Om det er vanskelig med materialer, verktøy, lokaler å bygge i, så kan det være lurt å se etter engasjerte samarbeidspartnere (noen med snekker- eller bilverksted, tusenkunstnere med avanserte garasjer o.l.)

Her kan du lese mer om regler for bygging av olabil.

Tips og veiledning fra Hamar Naturskole

Hamar Naturskole kan være behjelpelig med både tips og veiledning. De har fortsatt 2 ferdige, litt primitive understell u/hjul til de som måtte ha behov for det. Her trenger man å bygge sin egen «overdel». 

Om man kan klare å lage en skikkelig «miljøbil» av gjenbruksmaterialer er det helt topp, og noe som antagelig vil vektlegges under kåringen av konseptkategori.

Det ingen krav om at en hel klasse må være med å bygge en hel bil. En mindre gruppe elever kan godt gå sammen med en engasjert lærer eller noen utenfor skolen, og da kan de selvstendig gå i gang, og samtidig representere en klasse/skole. Det samme gjelder hvis noen fra en institusjon eller bedrift deltar. Her kan dere også være en mindre gruppe personer, som representerer bedriften eller institusjonen.

I tillegg til skolene inviteres også næringslivet, institusjoner og private til å delta.

Vinner skal kåres

Det vil kåres vinnere i hver av disse kategoriene:

  • Raskeste bil
  • Beste utkledning/konsept

Vinnerne i hver klasse får til odel og eie et tydelig bevis på bragden.

Påmelding og informasjon

Meld deg på her

Har du andre spørsmål om arrangementet kan du kontakte: 
Truls Pedersen Tlf. 41547513, Hamar kommune,

Tekniske spørsmål kan rettes til: Per Eivind Hestnæs Tlf: 91170928, Hamar Naturskole,

Løpet arrangeres som en avslutning på «Miljøuka i Hamarregionen»; et interkommunalt samarbeid der miljø, sirkulærøkonomi og bærekraft står i fokus.