Med sin sentrale beliggenhet, er Hamar et trafikknutepunkt for både vei og jernbane. Det er kort vei til både Gardermoen og Oslo, men enda kortere til Mjøsas bredd.

Mjøsa, dette Innlandshavet som aldri stormer mer enn vi tåler, er kanskje det aller fineste vi har. Stupetårnet, Mjøsfronten og Koigen er alle bynære steder for rekreasjon, opplevleser og aktiviteter.  

Jeg vil vite hva jeg kan oppleve

Ny tid på gamle tufter

På Domkirkeodden, i hjeret av det flotte turområdet langs Mjøsa, ligger Hamardomen.   Domen er skapt av en historisk ruin med et moderne glassbygg over, og den fungerer både som et konsertlokale og et kirkerom. Alt du finner på dette store og flotte friområdet, minner deg om historien var og gir deg en god opplevelse uansett årstid og tid på døgnet.

Jeg vil på museum eller galleri

Det skjer alltid mye i Hamar 

Kulturlivet er en egen liga med stadig nyen navn på plakaten. Både bredde- og toppidretten har gode aktører og et stort publikum i Hamar. Briskeby, Vikingskipet og CC-Amfi ble alle bygget for de store øyeblikkene, og de har vi hatt mange av.

Jeg vil sjekke kulturkalenderen

Shopping og kaféliv

Er du glad i å rusle i sentrum, gå på et kjøpesenter eller nyte en kopp kaffe eller en bit mat, er mulighetene aldri langt unna.

Jeg vil handle i Hamar

Jeg vil spise og drikke