De første 30 deltakerne får billetten gratis, og de resterende deltakerne får 50 % rabatt på den opprinnelige prisen. Dette spesialtilbudet gjelder kun deltakere fra byer som er en del av UNESCO Creative Cities Network.

For billetter: bruk denne linken

Dette partnerskapet fremhever viktigheten av kreativitet og kulturnæringer i utviklingen av byer. UNESCO Creative Cities Network oppfordrer byer til å prioritere kreativitet og kulturnæringer i sine utviklingsplaner og til å samarbeide med andre byer på internasjonalt nivå. Ved å samarbeide med The Gathering, anerkjenner Hamar UNESCO Creative City den viktige rollen data- og spillkulturen spiller i de kreative næringene.

For de som deltar på The Gathering kan sitteplasser reserveres på forhånd. Store grupper har tilgang til plassreservasjoner først, og informasjon om hvordan du bestiller plass finner du på nettstedet til The Gathering når påsken nærmer seg. Hver deltaker får en plass som er 80 cm i bredden og 60 cm i dybden. Mens det er mulig å låne en stol, oppfordres deltakerne til å ta med sin egen for ekstra komfort. Ved lån av stol anbefales det å ta med et par puter å sitte på og for ryggen.

Transport til The Gathering arrangeres av Hamar kommune. Et team vil møte besøkende på Gardermoen 5. april og sette dem på regiontoget til Hamar. Vel framme i Hamar vil det bli sørget for transport for å ta deltakerne til Vikingskipet og The Gathering.

Samarbeidet mellom The Gathering og Hamar UNESCO Creative City er en flott mulighet for deltakerne til å oppleve skjæringspunktet mellom data- og spillkultur med de bredere kreative næringene. The Gathering har en lang historie med å bringe sammen mennesker fra hele verden for å feire datamaskin- og spillkultur. Tillegget av UNESCO-festivalbilletten lar deltakerne ta del i en større samtale om kreativitet og rollen den spiller i byutviklingen.

Avslutningsvis har The Gathering og Hamar UNESCO Creative City inngått et partnerskap som anerkjenner betydningen av kreativitet og kulturnæringer i byutvikling. Deltakere på The Gathering kan reservere plass på forhånd og transport besørges av Hamar kommune. Utgivelsen av UNESCO-festivalbilletten fremhever skjæringspunktet mellom data- og spillkultur og de bredere kreative næringene. Ved å bli partner med Hamar UNESCO Creative City, gir The Gathering en unik mulighet for deltakerne til å delta i en større samtale om betydningen av kreativitet og kulturnæringer i utviklingen av byer.

The Gathering er ansvarlig for valget og presentasjonen av fakta og meninger i denne artikkelen, som ikke nødvendigvis er UNESCOs og ikke forplikter organisasjonen

Tekst: Bjarne Krogstad