Telefon:    62 56 33 64
Besøks- og postadresse:Lilleajervegen 6, 2319 Hamar.
Styrer:Gunn Pronk


Åpningstid: 07.00 - 16.30
Årsplanen vår

Ajer barnehage er godkjent for 45 barn i alderen 1 6 år.

Barnehagens visjon: Ajer Barnehage skal være et sted hvor hver og en er noe spesielt og hvor vi kan få frem det beste i alle.

Om oss:
Ajer Barnehage er tegnet av Arkitim og var ferdig i 1981.  Mye bygningsmessig vedlikeholdsarbeid er gjort siden, og nylig tok vi fatt på oppgradering av uteplassen, som er en romslig naturtomt midt inne i et skolemiljø. Nå har vi fått nye lekeapparater, båt, fly og egen gapahuk.

Bildecollage fra Ajer barnehage
 
Ajer Ungdomsskole, Hamar Katedralskole og Hamar Naturskole er naboene våre.  Barnehagen er sentralt plassert i forhold til friområdene Ankerskogen, Domkirkeodden og Klukhagan. Avdelingene har faste turdager.  Da bruker vi dette nærområdet.

Språk og begrepsinnlæring er satsingsråder hos oss. Natur, teknikk og miljø står også i fokus. Naturskolen som er vår nabo og samarbeidspartner tar med seg barna på forskerferd i naturen. 

Ajer Barnehage er et sertifisert som miljøfyrtårn. Vi ønsker å ha et miljøengasjement som setter ”grønne ideer” ut i livet sammen med barna.

Grønne planter. Gulrot Poteter 

Vi er fleksible i forhold til organisering av barnegruppene. Sammensetningen kan variere fra år til år. Barn som søker barnehage, har i de siste årene blitt yngre og dette må vi ta hensyn til. Alder og funksjonsnivå blir viktige rammer, utstyr og opplegg må legges til rette.

Avdelingene våre heter Knøttene, Grashoppa og Marihøna.

Kom innom:

Du er hjertelig velkommen på besøk, ring gjerne på forhånd slik at vi kan avsette tid til å prate med deg og vise deg rundt.