Ansatte ved FrisklivssentralenFrisklivssentralen har tilbud fra unge til eldre. Under Friskliv Senior har vi samlet alle våre tilbud som er spesielt for deg som er i slutten av arbeidslivet eller allerede pensjonist. En del av vårt ordinære tilbud vil passe voksne i alle aldre, så ta kontakt med oss for å finne ut hva som passer for deg.

Helsesamtale og Frisklivsresept
Dette er en strukturert oppfølging for deg som trenger å endre levevaner. Du kan enten blir henvist av lege eller annet helsepersonell eller du kan selv ta kontakt med oss.

Livsstilsrelaterte kurs: Vi tilbyr jevnlig livsstilsrelaterte kurs som omhandler blant annet  matvaner og tobakksavvenning.

Treningsgrupper
Frisklivssentralen arrangerer egne treningsgrupper og vi har oversikt over hvilke treningstilbud som passer for deg. For tiden har vi følgende treninger som er kun for eldre. Felles for disse trimgruppene er at det er enkle øvelser sittende på stol samt noe stående øvelser:

  • Mandager kl 10.00 på Velferden
  • Onsdager kl 10 på Presterudsenteret (fysioterapirommet)
  • Torsdager kl 10.30 i Storhamar kirke. Kaffe og sosialt samvær etter trimmen.

Åpne fallforebyggende gruppetreninger     Kommunen har for tiden et prosjekt med åpne fallforebyggende treninger med fokus på styrke og balanse for eldre i Hamar kommune.  Tilbudet er gratis og foregår på ulike steder rundt omkring i kommunen. Se tider og steder her.                                                                                                                                                                                                             

Seminarer og temamøter
Vi arrangerer årlig seminar og temamøter  med aktuelle tema for å bevare god helse . Her kan du få informasjon om vårt tilbud, om våre samarbeidspartnere og om kommunens  helsetilbud.

Samtalegrupper
Frisklivssentralen arrangerer samtalegrupper for godt voksne der aktuelle livs-tema tas opp. Disse gruppene ledes av erfaren psykolog og samtaleterapeut og holdes i våre lokaler i Ankerskogen.

Kurs i Mindfulness
Et kurs i oppmerksomhetstrening som kan gi nyttige verktøy for å finne ro og tilstedeværelse i hverdagen. Oppdatert informasjon om oppstart finner du under «Kurs og mestringstilbud»

Bli en glad 60+
Kurs for deg som nettopp har blitt pensjonist eller som snart skal bli det. Hvordan kan du forvalte den skattkisten av erfaringer du har med deg inn i den nye livsfasen? Kurset går over 6 ganger.

I tillegg til våre tre faste ansatte er Susanne Sønderbo satt inn som en ekstra ressurs på våre seniortilbud. Hun har lang og bred erfaring både sin psykolog, prest og mindfulnessinstruktør.