Strandlinja i Hamar innbyr sommerstid til bading nær sagt over alt. Fra sentrumsnære Koigen, rundt Domkirkeodden og bortover mot Furuberget og inn i Ringsaker kommune, kan du nyte det gode liv og ta deg en dukkert når været tillater det. Hopp uti der du vil!

Badetemperaturen om sommeren finner du på YR.no (Koigen)

Stupetårnet i HamarDet tas regelmessig prøver av badevannet i Hamar, slik at du og andre kan bade trygt. Miljørettet helsevern i Hamar har nå i sommer tatt ut badevannsprøver/strandprøver i Mjøsa fra Tjuvholmen i sør til vannverket i nord. Prøvene viser nå god badevannskvalitet. Det er med andre ord trygt å bade ved Hamar sine badestrender langs Mjøsa.

Ikke minst kan du bade fra det berømte stupetårnet vårt på Koigen. Der hender det nok du finner badegjester året rundt. (!) 

Husk: Toaletter i strandsonen finner du på Tjuvholmen, på Skibladnerbrygga, på Koigen, på Ridehusstranda, på Domkirkeodden og ved pumpestasjonen nær Storhamar legesenter. Det er også et toalett i Strandgateparken. 

Kjekt å vite før du bader:

  • Finner du små, blanke egg i vannet, er dette gelekreps. Den er helt ufarlige og det er et sunnhetstegn at arten igjen finnes i Mjøsa.
  • Informasjon om blågrønnalger/bakterier i vann finner du her.
  • Helseavdelingen opplyser at det kan være lurt å unngå å leke med pinner i vannet. Skulle man ha fått "svømmekløe", hjelper det å smøre på krem som inneholder Aloe Vera. Svømmekløen skyldes ikter/parasitter.

Bading på Koigen 2014     

Lenker: