16- og 17-åringer stemte!

Før valgdagen 12. september 2011 knyttet det seg stor spenning til om 16- og 17-åringene i Hamar virkelig ville velge å bruke stemmeretten sin, nå som de hadde fått sjansen gjennom et prøveprosjekt, som ble kjørt i Hamar og en del andre kommuner i Norge.

Ut fra forhåndsstemmene, så det dårlig ut, bare noen få stemmer kom inn. Men de yngste ville nok vente til valgdagen. For oppslutningen totalt ble på hele 59,9 %. Ikke dårlig! Valgoppslutning totalt i Hamar var på 66,34 %.

Under kan du se en film ungdomsbedriften Motion UB laget for Hamar kommune i anledning av at 16 og 17-åringer kunne stemme:Hamar kommune var med på et forsøk der 16-åringer har stemmerett. Hensikten var å øke engasjementet blant ungdom – og kanskje skulle noen bli inspirert til selv å delta i politikken. Regjeringen vil ha flere unge som aktive innbyggere i lokalsamfunnet! Valgresultatet i Hamar ga denne gangen 4 kandidater under 20 år! Velgerne stemte de unge oppover på listene.

Skoleelever i målgruppa (16-17 år fra Hamar) var invitert til Kick Off på Scandic 12. april der ungdomsrådet ledet seansen. Noen bilder herfra:

Kick Off med og for ungdom!Mo opptrådte!
Ordfører Einar Busterud oppfordrer til å bruke stemmeretten.Geir Heljesen inspirerte forsamlingen! Valg er moro!
Barneombudet var også på plass.Står ak musikkvideo: Ann Mari Nettum og Malin Isaksen.

Les om Kick-Off i Hamar Dagblad

Mer informasjon