Koronatelefon for Hamarregionen

Hvis du tror du bør testes eller må i karantene, kan du ringe koronatelefonen:

477 70 075

Åpningstid: hverdager kl 9–15. Stengt helg og helligdager.

Telefonen bemannes av helsepersonell som svarer på spørsmål som:

  • Trenger jeg å være i karantene/isolasjon?
  • Hvordan skal jeg forholde meg i karantene/isolasjon?
  • Trenger jeg å ta koronaprøve?
  • Trenger jeg å kontakte lege?

Hvis du har fått beskjed om at du skal testes, vil du bli oppringt. Hvis du har tatt prøve og venter på svar, vil du også bli oppringt. Det er mange prøver som skal analyseres, så det kan noen ganger ta litt tid.


Testing

Vi har nå kapasitet til å teste alle som fyller kriteriene for testing for covid-19 i henhold til Folkehelseinstituttets anbefalinger. Per i dag anbefales test SARS-CoV2 av alle personer med akutt luftveisinfeksjon som har feber, hoste eller tungpustethet, eller som lege mistenker har covid-19 Ved kapasitetsproblemer testes gruppene i prioritert rekkefølge. 

Les mer om testkriterier her.
 

Føler du deg syk?

Minner om at alle som føler seg syke eller har symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme.

Hvis du tror du bør testes eller må i karantene, kan du ringe koronatelefonen på telefonnummer 477 70 075. Trenger du legehjelp skal du kontakte fastlegen din på dagtid og legevakt på kveldstid: 116 117.  For øyeblikkelig hjelp hvis liv og helse står i fare, kontakt 113. 
 

Teststasjon for koronasmitte

Det er opprettet en teststasjon ved Vikingskipet. Denne er tilgjengelig for deg som har henvisning fra fastlege eller koronatelefonen. Ikke møt opp her uten avtale, men ring nummeret til koronatelefonen hvis du tror du bør testes.
 

Legevakt for luftveisinfeksjoner

Hedmarken legevakt har opprettet en midlertidige legevakten for luftveisinfeksjoner ved Vikingskipet.

Hit kan man ikke mløte opp uten henvisning. Kontaktpunktet er fortsatt fastlege på dagtid, og legevakt ved behov for hjelp ellers. Hvis det dreier seg om luftveisinfeksjon, og fastlege eller legevakt mener det er behov for undersøkelse, får man beskjed om hvor man skal møte opp. For akutt hjelp skal du fortsatt ringe 113. 

 

 

Telefon