Vi vet at mange barn og ungdommer syns hverdagen er litt rar nå, og har mange forskjellige spørsmål. Noen har det vanskelig hjemme fra før, og får det ekstra vanskelig nå som man må være så mye hjemme. Andre vet bare ikke helt hva de skal finne på.

På denne siden har vi samlet opp en del telefonnummer du kan ringe til og nettsider du kan gå inn på. Her kan du få hjelp uansett om du har det vanskelig selv, kjenner en venn som har det vanskelig, eller bare har lyst til å snakke med noen om det du lurer på eller vil ha noen gode tips til aktiviteter i hverdagen.
Altblirbra

 

Kontakttelefon for barn og unge i Innlandet

Hvis du er bekymret eller har spørsmål om koronaviruset og vil snakke med noen kan du ringe hit. 

Telefon: 46 88 00 63 (hverdager klokka 8-18)
 

Hamars digitale ungdomshus

Huset er kommunalt driftet, og vil være lokalisert på Discord fra 8. april klokka 15.00.. For å benytte deg av tilbudet, trenger du en bruker på Discord. Om du ikke har det fra før, går du inn på www.discordapp.com og registrerer deg der. Dette er helt gratis. Les mer om digitalt ungdomshus.

 

Nettsida drivemed.no

Kjeder du deg? Kunne du tenke deg å «drive med no`»? Her kan du finne tips til noe å drive med, både alene, og med familien. Du kan også gi tips om det er noe du savner. Siden er etablert av Hamar kommune og skal være et sted man kan finne tips og inspirasjon til noe å drive med – på egenhånd eller i små grupper. Siden ble til som konsekvens av koronaviruset. Lenke til drivemed.no
 

Ung.no

Her finner du mye nyttig informasjon om koronaviruset, og gode råd hvis du synes det er vanskelig å være mye hjemme med familien din. Du får også tips til ting du kan gjøre så det ikke blir så kjedelig!  

Internett: https://www.ung.no/korona
 

Kors på halsen (Røde Kors)

Gratis, trygt og anonymt for deg som er under 18 år. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. Du kan også snakke med andre på dine alder.

Telefon: 800 333 21 (mandag-fredag klokka 14-22)

Internett: https://korspaahalsen.rodekors.no/ (her kan du chatte også)
 

Alarmtelefonen for barn og unge

Nå som skolene er stengt vet vi at noen unge må tilbringe mer tid sammen med voksne som ikke er trygge for dem. Er du en av dem, eller kjenner du noen som ikke har det bra hjemme? Alarmtelefonen til barnevernet er nå åpen hele døgnet. Hit kan du ringe både hvis du trenger akutt hjelp og hvis du bare trenger noen å prate med.

Alarmtelefon: 116111 (hele døgnet)

Mail:alarm@11611.no
 

Barnevernvakten Hamar kommune

Her kan du ta kontakt dersom du selv blir utsatt for, eller kjenner til at barn eller unge utsettes for vold eller er vitne til vold, seksuelle overgrep, foreldre som ruser seg eller omsorgssvikt.

Mail:https://barnevernvakten.no/kommuner/hamar-kommune

Telefon: 40 40 40 15 (Alle dager klokka 15-08, og hele døgnet i helger, høytider og ferier)
 

Unge pårørende

UngePårørende.no er et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende. Hvis du for eksmpel kjenner noen som er syk og trenger å snakke med noen kan du ringe, chatte eller sende SMS med fagpersoner som har taushetsplikt.
 

Telefon: 90 90 48 48

Internett: https://ungeparorende.no/framside (her kan du chatte også) 
 

Utekontakten i Hamar kommune

Utekontakten er tilgjengelig for ungdom på telefon, mail og sosiale medier.

Mail: utekontakt@hamar.kommune.no   
 

For de minste

Dette er film Utdanningsdirektoratet har laget om det å begynne i barnehagen igjen. Det kan hende at enkelte ting, slik som levering, vil variere litt fra en barnehage til en annen. Hver banrehage ser på hvordan de kan gjøre det best og tryggest hos seg.


----------------------------------

Her får du og vennene dine vite hemmelighetene til Corona, viruset som prøver å lage krøll i Verden.

Internett: https://coronakids.info/


Filmer fra Hamar: