I samarbeid med PS Dance tilbyr vi mange ulike dansekurs. 

 

Dans Yngre

Dans Yngre er et variert og gøy kurs for barn som går i 1.- eller 2. trinn. I klassene er det fokus på å dyrke danseglede og utvikle musikalsk forståelse. Her utforskes det ulike dansestiler, som gir elevene grunnlag til å gå videre til klassisk ballett, hiphop eller jazz når de blir eldre. Klassene er fylt av lek, gjenkjennelig musikk og kule dansetrinn. Dette er et kurs med masse danseglede, som passer både for jenter og gutter.

 

Dette trenger du: Bevegelig tøy / Innesko / Vannflaske

Alder: 1.- eller 2. trinn

 

Hiphop

Hiphop er en rå, tøff og energisk dansestil, som er svært populær blant barn og unge. I timene jobbes det med rytmikk, styrke og attitude. Hiphop har en etablert rolle i musikk- og danseverden, og har sin opprinnelse fra gatene i USA.

En klasse består av oppvarming, styrke, trinnkombinasjoner og koreografi. Stilene varierer ut fra pedagog, og kan være alt fra old school til new school, popping, locking, wacking eller lyrisk hip hop. Musikk er også en viktig komponent i klassene, og det danses til rap, house og RnB.

 

Dette trenger du: Bevegelig tøy / Innesko / Vannflaske

Nivå: Det tilbys klasser i nivå 1, 2 og 3.

 

Klassisk ballett

Klassisk ballett for alle aldre og alle nivåer. I klassisk ballett undervises små som ønsker å bli prima ballerina, og ungdom/eldre som vil utvikle seg danseteknisk og få flott holdning. Kursene i klassisk ballett er basert på tradisjonell balletteknikk. I timene starter man med grunnleggende øvelser ved barre, og deretter lengre sekvenser i senter og over gulv.

Klassisk ballett er en grunnleggende teknisk dansestil som er morsom, krevende og et nyttig supplement for å bli bedre i andre dansestiler.

 

Dette trenger du: Ballettsko/tøysko / Ballettklær: body, strømpebukse og omslagsskjørt / Vannflaske

Alder: Det tilbys klasser i alle aldre fra 1.klasse og oppover.

Nivå: Det tilbys klasser i nivå 1, 2 og 3.

 


Klassisk ballet fordypning

Dette er et tilbud til deg med ekstra motivasjon og interesse for klassisk ballett. Her er det fokus på å gi elevene utfordringer, og en grundig innføring i teknikken. Dette er en klasse fylt av klassiske toner, elegante linjer, svette og høye ben.

Kurset er supplerende undervisning til klassisk ballett, elevene som ønsker å ta dette kurset må ta andre klasser i ballett utenom. Det er forventning om at elevene har kjennskap til teknikk og terminologi.

 

Dette trenger du:

  • Ballettsko/tøysko og tåspiss *rådfør deg med pedagog i forkant
  • Ballettklær: body, strømpebukse og omslagsskjørt
  • Vannflaske


Alder: Det tilbys klasser fra 5-7. klasse og oppover.

Nivå: Nivå 3


Moderne

Moderne dans tar utgangspunkt i kreativitet, skaperglede og kroppsbeherskelse. I timene er det fokus på å formidle følelser innen dans, musikalitet og på å utforske ulike bevegelsesmønstre. Disse klassene gir elevene mulighet til å sette sitt eget preg på dansen, og utvikle seg selv som en skapende danser.

En moderneklasse inneholder gulvarbeid, tekniske øvelser, improvisasjon og formidling av koreografi. Prinsipp som senter, pust, tyngdekraft og dynamikk står sterkt i disse timene.

 

Dette trenger du: Bevegelig tøy / Vannflaske

Alder: Det tilbys klasser fra 5-7. klasse og oppover.

 

Jazz

Jazzdans er en allsidig, energisk og populær danseform. Klassene inneholder gjenkjennelig musikk, danseglede og masse energi.Jazzdansen springer ut i fra USA på 1900-tallet, og er en blanding av klassisk ballett og den svarte kulturens rytmer og musikk.

En klasse kan være svært variert, fra lyriske kombinasjoner til sprudlende musikaldans eller energiske shownummer. En jazztime er full av piruetter, store hopp, attacker og høye spark.

 

Dette trenger du: Bevegelig tøy / Vannflaske

Alder: Det tilbys klasser klasser fra 3. klasse og oppover

Nivå: Det tilbys klasser i nivå 1, 2 og 3.

 

Dans