Synes du at du mangler en hentemelding? Klikk her!

Pinse 2020 

Biblioteket er stengt følgende dager:

Lørdag 30. mai (pinseaften)
Mandag 1. juni (2. pinsedag)

Biblioteket er dessverre ikke selvbetjent.


Velkommen til digital lesestund – fra avdeling Vang.

Vi kan dessverre ikke ha arrangementer i biblioteket for tiden, men det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne dele Nalina og Mereteopplevelsen av å lese og å bli lest for likevel!

Denne gangen leser Merete fra «Fargerne og den store honningkrigen» av Ingar Johnsrud. Boka er illustrert av John S. Jamtli og utgitt på Aschehoug i 2018.
Vil du lese hvordan det går med Gjert og Filur er boka tilgjengelig på BookBites og du kan låne den på biblioteket.

Her kan du høre Merete lese fra boken "Fargerne og den store honningkrigen" av Ingar Johnsrud, illustrert av John, S. Jamtli.

Det vi leser og legger ut er beskyttet av opphavsrett, og det er derfor ikke anledning til å dele, gjøre opptak eller viderepublisere det vi legger ut av høytlesning på nett og Facebook.

Denne lesestunden er tilgjengelig til torsdag 4. juni. Da vil det dukke opp nye, digitale øyeblikk, så følg med! :-)

 


Bibliotekene gjenåpner gradvis.

Hamar bibliotek åpner for publikum torsdag 14. mai, ni uker etter at det stengte på grunn av koronapandemien. Mange har savnet bibliotekets tilbud i denne perioden, og vi har savnet alle som bruker biblioteket.

Når vi nå ønsker alle velkommen tilbake, er ikke alt som før ennå. Vi følger retningslinjer fra sentrale og lokale myndigheter, og må begrense hvor mange som benytter biblioteket samtidig. Derfor tilbyr vi foreløBiblioteketpig bare utlån og innlevering av bøker og annet bibliotekmateriale, og åpningstiden vil være redusert.

Noen midlertidige tiltak er innført for å begrense tiden folk tilbringer i biblioteket og for å unngå at man blir sittende for tett sammen. Vi oppfordrer våre besøkende til å gjøre besøket så kort som praktisk mulig. Slik får flere mulighet til å bruke biblioteket uten at antall samtidige besøkende blir for høyt. Sitteplasser, grupperom, møterom, lesesal, studieceller, aviser og PCer er derfor utilgjengelige inntil videre.

Vi regner med at vi forholdsvis raskt kan starte en gradvis oppheving av disse tiltakene. Men først må vi få litt erfaring med hvordan besøket fordeler seg fremover og se an hvordan smittesituasjonen utvikler seg.

Det er fint om en person fra hver familie kan låne og levere for alle. Vi anbefaler å bestille på forhånd. 

Selvbetjent bibliotek er dessverre ikke tilgjengelig på noen av avdelingene.

Åpningstider hovedbiblioteket
Åpningstider avdeling Vang
Hvordan bestiller jeg?
Hvordan leverer jeg?
Smittevern
Bestill & hent - for deg som ikke ønsker å gå inn i biblioteket.

 

Åpningstider hovedbiblioteket

DagTidspunkt
Mandag12.00 - 16.00
Tirsdag12.00 - 16.00
Onsdag12.00 - 16.00
Torsdag12.00 - 19.00
Fredag12.00 - 16.00
Lørdag11.00 - 15.00

 

Åpningstider avdeling Vang

DagTidspunkt
Mandag12.00 - 15.00
Tirsdag12.00 - 15.00
Torsdag16.00 - 19.00
Fredag12.00 - 15.00

 

Hvordan bestiller jeg?

Det letteste er å laste ned og bruke appen Bibliofil. Den er gratis. Logg deg inn med lånenummer/e-post og PIN-kode/Passord. Når du er innlogget kan du både søke og bestille. Hvis du ikke husker lånenummer eller PIN-kode/passord, kan du finne det selv her. Har du ikke lånekort fra før, kan du registrere deg her for å få et digitalt lånekort.

Vi tar imot bestillinger fra websøket, appen Bibliofil og e-post til biblioteket@hamar.kommune.no, eller vang@hamar.kommune.no hvis du vil hente der.
Vi tar også imot bestillinger for hovedbiblioteket på 62 56 18 00 og avdeling Vang 62 56 18 25 i åpningstiden.

Når du har bestilt, får du som vanlig en hentemelding når bøkene er klare til henting. Dette kan i disse dager ta litt lenger tid enn vanlig. Dato for siste hentedag står i hentemeldingen du har fått på e-post eller SMS.

Hvordan leverer jeg?

Vi sender ikke purringer før 1. juni, men det er allikevel fint om du leverer det materialet du er ferdig med, i tilfelle andre har lyst til å låne det. Dette kan du gjøre via automaten i Morteruds gate, eller via innkastet på døren i avdeling Vang.

Smittevern

Ta hensyn til smittefaren; husk å holde trygg avstand både til personalet og andre lånere. Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke besøke biblioteket. Du kan alternativt få andre til å hente bøker for deg. Gi oss beskjed om dette når du bestiller! Alle bestillinger pakkes av friske ansatte som praktiserer god håndhygiene og holder god avstand til hverandre og lånerne. 

Hamar bibliotek - Bestill & hent!

Hvis du er i en risikogruppe og ikke ønsker å komme inn i biblioteket, kan du forhåndsbestille det du ønsker å låne. 
Når du har fått beskjed om at det du ønsker er klart for henting, møter du opp utenfor biblioteket i den betjente åpningstiden. Ring 62 56 18 00, så kommer vi ut med bestillingen din.

Ta turen innom!
Velkommen til å delta på våre arrangementer!
Følg oss også på sosiale medier:
 
 Facebook ikon - lenke  Instagram ikon - lenke