Fakta om skolebygget

7. november 2005 kunne ansatte og elever ta i bruk nye Ajer ungdomsskole. En satsing verdt 75 millioner hadde da gitt dem et lyst og trivelig skolebygg - et godt sted å være, et godt sted å lære!

Som ønsket
Ifølge rektor Sølvi Aas Hallem har de fått akkurat den skolen de ønsket seg. Lys, trivelig og ikke minst fleksibel med tanke på undervisningsformer og tilpasset opplæring. Det gamle skolebygget var en firkantet ”kasse” lik så mange andre ungdomsskoler som ble bygget i samme periode. ”Kassa” står der fortsatt, men den er ikke til å kjenne igjen. Skolen er blitt mye større enn før - den har fått en ekstra etasje og en ny fløy, og er totalrenovert på alle måter for å tilpasse seg en ny tid.

Lyset
Det første som slår den som kommer inn dørene på nye Ajer, er lyset. Veggene er lysmalt og det er vinduer og glassflater som slipper inn lys nær sagt over alt. De gamle, mørke korridorene er fjernet, toalettene er ikke lenger gjemt i kjelleren og  inngangspartiet har stor takhøyde og et kunstverk av Cathrine Berg som skal lyse og ønske velkommen. I tillegg er det sjølsagt en rekke tekniske installasjoner og spesialrom der elever og lærere skal få boltre seg, et skolebibliotek og kontorfløy med mer.

Hver sin fløy
For elvene har ombyggingen gjort at hvert trinn nå får sin egen fløy med storrom, hjørnerom og grupperom. Elevene har også fått skap til tingene sine, og hyller, pc-er og andre praktiske detaljer, er lett tilgjengelig.  I midten, som en slags oase, ligger aulaen med nærhet til både musikkrom og kantine – og her er det plass til alle.

 

Tilbake til førstesiden Ajer ungdomsskole