Hamar biblioteks musikkavdeling er en av de største innen folkebiblioteksektoren i Norge. Først og fremst er det noter og bøker vi er store på, men samlingen inneholder også et stort utvalg av CD-plater (og høykvalitetslyd Blu-ray audio) og DVD- og Blu-rayplater.

Her kan du velge blant nesten 25 000 noter for ethvert instrument og innen ulike genre. Avdelingen har også samspillnoter, en stor kornotesamling, sang- og visebøker, ca 7000 CD-plater og ca. 450 musikkvideoer. Naturligvis finner du også bøker som omhandler musikk. I tillegg har vi en liten lokalsamling.

Biblioteket har i sitt datasystem et omfattende tittelregister, især innenfor viser og populærmusikk.

Illustrasjon med noterNyinnkjøpte medier på musikkavdelingen 2018:


Nå kan du strømme musikk gratis i Naxos Music Library!
Biblioteket har kjøpt 3 lisenser som gir gratis tilgang til Naxos Music Library for våre lånere. Her kan du lytte til rundt 100.000 CD'er (1.4 mill spor) og rundt 800 nye CD'er legges til hver måned. CD'ene kommer  fra over femti plateselskap, hovedsakelig innen klassisk, jazz og verdensmusikk.

For å kunne bruke tjenesten trenger du "Nasjonalt lånekort" utstedt av Hamar bibliotek. Logg inn med lånenummeret som står på kortet under strekkoden i feltet "Enter passcode" øverste til venstre. Ta alltid med N/n og alle sifrene uten mellomrom. Du vil få beskjed om det er for mange lisenser i bruk. 

NB! Husk å logge av med den røde knappen øverst på siden når du er ferdig med å lytte, slik at flest mulig lisenser er ledige til enhver tid.

Logg inn til Naxos Music Library her.

Logo Naxos Music Library