Velkommen til Hamar kommune!
Hamar kommune har satset mye på god byutvikling, og vi har fått et sentrum der folk trives, og vi ser at folketallet i Hamar øker. Beliggenheten ved Mjøsa verdsettes høyt, og rett utenfor bykjernen finner vi et åpent kulturlandskap som strekker seg opp mot Hedmarksvidda. Hamar er også en idrettsby og vertskommune for mange større arrangementer. Bildet er hentet fra Vangsvegen inn mot sentrum. 

Stortorget i Hamar

Hamar kommune jobbet med å ruste opp Stortorget i 2014, og offisiell åpning ble foretatt helga 12. - 14. september. En flott markering med fantastisk oppslutning! Se filmklipp fra åpningen: 

 

 
 

Kostnad og bruk:
I kommunestyret 18.12.2013 ble det vedtatt en total kostnadsramme på 73,6 mill. kroner, og torget er opprustet med tanke på stor fleksibilitet i forhold til bruken av det. Det skal være plass for folkeliv og aktiviteter. Det skal kunne brukes både til hverdag og fest, for små og store arrangementer.

Ikke minst skal barna få kose seg her med lek i vann eller de skal kunne gå på skøyter om vinteren. I
 den sosiale sirkelen utenfor kulturhuset med fontene sommerstid, er det lagt ut 7500 meter med kjølerør for kunstis-anlegg. Det er lagt frem 15 fontenedyser inne i sirkelen, som gir et ledbelyst springvann sommerstid. Hamars barnevennlige fontene er verdt et besøk!  

Stortorget under åpningen - fontene foran Stortorget og kulturhuset
 

Illustrasjoner som viser vår på torget: 

Fra Kirkebakken mot Basarene.

Rosa trær.

Vannspeil med fontene.

Les om Basarbygningen på Stortorget.

Epostadresser og lenker til historiske artikler (under streken):

Sist endret: 06.03.2017
|
|
|