Frisklivssentralen arrangerer flere kurs for deg som ønsker å jobbe aktivt for endring av livsstil og/eller mestring av helseutfordringer. Du kan ta kontakt med oss for å få mer informasjon og påmelding. 

Temaer: Personlig økonomi, budsjett, dagligvarer, sløsing, sparetiltak, gode vaner mv.
Dato: nye kurs kommer

Påmelding med navn og mobilnummer sendes til frisklivssentralen@hamar.kommune.no

Behandlingen innebærer trening 3 ganger i uka hvor 1 økt er i behandlingsgruppa og to av øktene er egentrening. Felles trening og kostholdterapi ledes av helsepersonell med kompetanse på trening, ernæring og veiledning. 

Dato: 17.10.24 og går frem til mars 2025.
Tid: Torsdager kl 13.30-16.00. Egentrening på valgfritt tidspunkt kommer i tillegg.
Pris: 2000 kr inkludert kursavgift og 6 mnd trening på treningssenter.

Ta kontakt med Frisklivssentralen dersom du er interessert, så finner vi ut om dette tilbudet passer for deg!

Her kan du lese mer om tilbudet.

Kurs med fokus på å motivere, hjelpe og støtte arbeidet med positive forandringer i kostholdet under mottoet « små skritt – store forbedringer ». Kurset kombinerer teori med praktisk matlaging og arrangeres sammen med Frisklivssentralen i Stange. 4 kurskvelder på skolekjøkken.

Nye datoer kommer.

Kurset inneholder blant annet yogaøvelser, holdning-, styrke- og bekkenbunnstrening, pusteøvelser, avspenning og mental forberedelse.  

Kurset startet 9. april 2024.

Informasjon kurs april 24

Kurset handler om hva som skaper gode hverdagsopplevelser. Kurset tar for seg fem viktige grep for økt hverdagsglede: Være oppmerksom, Være aktiv, Fortsette å lære, knytte bånd og gi. Kurset er for voksne, som trenger et løft i hverdagen, og skal gi verktøy som kan bidra til endring og økt livskvalitet. 

Kurs over 12 uker for deg som er motivert til å gjøre en endring for egen helse. Kurset inneholder trening og temasamlinger. Tema på kurset er fysisk aktivitet, kosthold, prioriteringer, stress i hverdagen mm.

Kurs startet 25 januar.  Kurset inneholder ukentlig trening i treningssenteret torsdager i tidsrommet 13-15. Tema avholdes annenhver uke i forkant av treningen.

Kurs for deg som vil komme i bedre form under/etter kreftsykdom/behandling. Kurs med trening, fagtemaer og sosialt, arrangeres i samarbeid med Stange kommune.

Kontakt kreftkoordinator eller Frisklivssentralen for informasjon og påmelding.

Du lærer teknikker som kan gjøre deg mer oppmerksom og tilstede i hverdagen, gjennom pusteøvelser og avspenning. 5 kursdager.

Datoer kommer. 

Kurs for deg som ønsker å slutte med tobakk. Mange opplever at det er lettere å slutte når de deltar i en gruppe. 6 kursdager.

Vi tilbyr individuell veiledning, og kurs settes opp når vi har nok interesserte. Ta kontakt med oss. 

Søvnkurs for deg som jevnlig sliter med søvnen slik at det påvirker hverdagen din, og som ønsker å gjøre noe med det. Kombinasjon av teori, hjemmeoppgaver, erfaringsutveksling og øvelser for pust og avspenning. 4 kursdager med oppstart 12. mars 24. 

Nye datoer kommer. 

Kurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine. Kurset presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer. 3 kurssamlinger.

Sist kurs gikk høsten 2023. Dato for nytt kurs kommer.

Kurset er for deg som er mellom 25-55 år og som sliter med helseutfordringer. Målet med kurset er at den som deltar får mere kunnskap om hvordan leve med helseutfordringer, samt hvordan mestre hverdagen bedre på tross av sine plager. Det er også et mål at kursdeltakerne øker sin deltakelse på jobb eller i annen aktivitet.

Kurs startet 17. april.