– På rekordtid har vi klart å få etablert en «ny» legevakt. All ære til avdelingene i By, miljø og arbeid i Hamar kommune, som har stått på døgnet rundt for å få på plass dette tilbudet, sier kommunalsjef Tove Nordli Selnes fra Stange, styreleder for Hedmarken legevakt.

Ikke møt opp uten avtale

Daglig leder ved Hedmarken legevakt, Atle Rørbakk, understreker at det fortsatt er slik at alle som trenger akutt hjelp, skal ringe 113.

- Dersom det ikke er akutt, skal man i første rekke kontakte fastlegen sin på dagtid. Fastlegen vurderer om tilstanden krever legeundersøkelse. Hvis det dreier seg om luftveissymptomer, og fastlegen mener det er nødvendig med legetilsyn, vil fastlegen ringe den nyetablerte legevakten og avtale oppmøtetid.

Utenfor fastlegens åpningstid skal man ringe legevakten på 116 117. Legevakten vil da gjøre en avtale om eventuell legekonsultasjon og avgjør hvor denne skal skje.

– Det er viktig at ingen møter på legevakten ved Vikingskipet uten at det er avtalt med fastlegen eller 116 117, understreker Rørbakk.

Vente i bilen

De som har fått avtale om å møte opp på luftveislegevakten ved Vikingskipet, må vente på tur utenfor i egen bil. Dette er for å minske faren for smitte.

Hedmarken legevakt opplever stor pågang for tiden, og takker for forståelsen for at det kan bli noe ventetid. Det er viktig at man tar kontakt med legevakten på nytt hvis man opplever å bli raskt dårligere mens man venter.

Generelle spørsmål om koronavirus (Covid-19) skal fortsatt gå til Hamarregionens koronatelefon på 477 70 075.

.