Velkommen til Hamar kommune!
Hamar kommune har satset mye på god byutvikling, og vi har fått et sentrum der folk trives, og vi ser at folketallet i Hamar øker. Beliggenheten ved Mjøsa verdsettes høyt, og rett utenfor bykjernen finner vi et åpent kulturlandskap som strekker seg opp mot Hedmarksvidda. Hamar er også en idrettsby og vertskommune for mange større arrangementer. Bildet viser klokkespillet, plassert bynært ute i Mjøsa.

Siste nytt

 • Dronningen kom til åpningen av Haamr kulturhus

  Tre år med Hamar kulturhus

  14.03.201714. mars 2014 ble det en festaften på Hamar, som sent kan glemmes. Nå gratulerer vi kulturhuset med tre-årsdagen.
 • Lykkelige mottakere av penger fra kalendersaksjonen.

  Fikk penger fra Lions kalenderaksjon

  09.02.2017Onsdag 8. februar kunne Lions dele ut hele 180.000 kroner til gode formål i Hamar.
 • Foto: Kim Rognmo

  Se bilder fra Sting-konserten!

  07.08.20168.000 publikummere koste seg da Sting leverte hit på hit på Stortorget. Vi takker publikum for å skape en fantastisk konsertaften!
 • Tonje Bø Birkeland og kunstkonsulent Ola Sendstad med det gamle gymbygget i bakgrunnen

  Ny kunst på Rollsløkken skole

  31.05.2016Kunstutvalget hadde i går møte med kunstner Tonje Bø Birkeland hvor de godkjente skisser, gjennomføringsplan og budsjett for å utsmykke nybygget på skolen.
 • Vinterbilde fra Vangstiene.

  Vangstiene

  07.01.2016Lyst til å komme deg ut på tur? Vi anbefaler Vangstiene, som er et åpent turnett.
 • - Velkommen innom! Utstillingen er gratis og åpen for alle, sier Henriette Enger og Inge Iversen. FOTO: HAMAR KULTURHUS

  Sommer-utstilling i kulturhuset

  26.06.2015”Lyden av kunst” er en utstilling for alle som ønsker å lære noe nytt.

Kultur og fritid i Hamar

Gode kulturopplevelser er grunnleggende for Hamarsamfunnet. I et samfunn som endres stadig raskere og som samtidig blir mer individualisert, er det viktig med fellesarenaer hvor vi kan møtes og dele opplevelser på tvers av kjønn, alder og sosial bakgrunn.

Kulturlivet er sammen med idretten den viktigste fellesarenaen i Hamarsamfunnet, og et aktivt kulturliv er en forutsetning for kommunens og regionens utvikling.

Realiseringen av nytt regionalt kulturhus er prioritet nummer en. Huset skal ha både landsdels-, regional og lokal kultur og det skal være innbyggernes mest brukte møteplass. Kulturhuset skal tiltrekke seg både de som skaper kultur, de som søker kulturopplevelser og de som ønsker sosialt samvær.

Lenker: 

Sist endret: 28.05.2013
|
|
|