Einar Busterud med ordførerkjede.- Det er veldig hyggelig å være tilbake!

Det sier Einar Busterud som høsten 2015 igjen ble valgt som ordfører i Hamar for fire år. Han etterfølger Morten Aspeli fra Arbeiderpartiet, men var i tre perioder før Aspeli også ordfører i Hamar. Einar Busterud representerer By- og bygdelista.

 - Jeg vil bruke mye av den første tida på besøk i organisasjonen, og jeg gleder meg til å hilse på de ansatte. Dere må ha litt tålmodighet med meg. Det tar tid å komme rundt i en organisasjon med 2.500 ansatte, sier han.

Ordføreren ser mye å glede seg over.
- Jeg har inntrykk av at Hamar kommune fortsatt er en veldrevet organisasjon. Og vi er heldige, for Hamar er en by og kommune med mange muligheter. Det er det min og vår jobb å utnytte.

Busterud vil legge vekt på dialog med de ansatte.
- Org/pers-styret er nå sammensatt av formannskapsmedlemmer, og vi satser på å utvikle org/pers-styret til et samarbeidsorgan mellom politisk og administrativ ledelse og de tillitsvalgte - for å utvikle organisasjonen med fokus på kompetanse og trivsel.

Vi har en felles utfordring akkurat nå, og det er å få kommuneøkonomien i balanse.
- Det er surt å være på den negative siden økonomisk. Men Hamar kommune har et godt utgangspunkt, dette er overkommelig. Det kommer til å svi litt det første året, men dette skal vi få til. Vi skal barbere oss, ikke skjære av oss haka!

Busterud møter mange gamle kjente i avdelingene. - Det er hyggelig å se så mange jeg kjenner fra før. Og så ser jeg en del nye, som jeg gleder meg til å bli kjent med.

Avslutningsvis oppfordrer ordføreren til å ta kontakt.

- Jeg er glad for alle innspill som kommer!

Nyttige lenker: