I fjor sommer var det 60 stolper å jakte på i Hamar. Anne Marie var innom alle sammen. I år er Stolpejakten utvidet, og 70 poster er inntegnet på Hamar-kartet.

- Jeg må prøve å få tatt alle, sier hun.

Oppstarten på Stolpejakten blir når alle stier er snøfrie og grusen på gangfeltene er feid unna etter vinteren. Hun regner med at det er greit å kjøre et lite stykke med bil, for så å gå ei sløyfe der det ligger flere poster etter hverandre. Å gå fra Hamar sentrum til Ridabu, Ingeberg og Øvre Vang, synes hun blir litt langt. 

Men ikke for det, Anne Marie er ikke redd for å røre på seg. Det blir en tur hver dag. Og blodtrykkstablettene er hun ikke lenger avhengig av.

Aktiv på mange hold

- I de senere åra har jeg gått på seniordans, magedans og bowling. Jeg har vært frivillig hjelper hos Frivilligsentralen og tatt med mange med ut på ulike ærender. Men nå har jeg funnet på noe annet som passer meg veldig godt, og som er lett å kombinere med Stolpejakten, forteller hun ivrig. 

Anne Marie har oppdaget et treningssenter i byen der hun kan komme når som helst på dagen eller kvelden og få trent hver eneste muskel i kroppen. Hele året. Hun kan også gå til og fra hjemmet.

- Her kommer jeg i snakk med andre mens jeg sitter i "stolene" og tar de øvelsene. Det er viktig å trene hjernen også, sier hun.

Liker selskap på tur

Anne Marie er ærlig på at det å nærme seg 88 år, betyr at mange nære har blitt borte på vegen. Vennene blir færre og ektemanen har gått bort. Heldigvis er hun tante til ei som kan hjelpe henne med PC og mobil hvis det skulle være nødvendig. Og hun kjenner fortsatt noen som vil være med på Stolpejakten. Det kjekt med selskap ute på tur.

- Nå sier jeg at jeg tar ett år om gangen. Men jeg skal fornye førerkortet mitt, og jeg har hentet turbrosjyre for Ringsaker også, sier Anne Marie. 

For kanskje får hun litt tid til overs og har lyst på en lengre tur. Og fortsatt er det steder i nærområdet hun ikke har vært. Mulighetene er mange for den som kan og vil. Anne Marie Mikkelsen velger å se muligheter.

- Langsynet mitt er fortsatt godt, sier hun spøkefullt.

Tips og råd for en aktiv alderdom

nettsidene våre Senior i Hamar kan du finne tips og råd i forhold til å holde deg i aktivitet når du blir eldre. Her finner du også enkle tilpasninger du kan gjøre i boligen din.