Se koronasertifikatet på Helsenorge.no

Koronasertifikat er tilgjengelig på www.helsenorge.no for alle innbyggere med fødselsnummer eller d-nummer. Man må ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende får å logge seg på denne nettsiden.

Her vil du finne oppdaterte koronasertifikater, basert på vaksiner du har fått, gjennomgått koronasykdom og koronatester du har tatt hos helsepersonell. Du kan også skrive ut koronasertifikatene dine hvis du ønsker å ha de i papirversjon, men dette er ikke nødvendig.

Vi anbefaler at alle som kan bruke www.helsenorge.no om å gjøre det.

Mer nyttig å lese

Her finner du mer informasjon om koronasertifikatet.

Ut å reise med koronasertifikat

Sjekkliste for deg som skal ut og reise

Bestill utskrift av koronasertifikatet fra Helfo

Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge, kan ta kontakt med Helfo per telefon eller brev for å få utskrift av koronasertifikat basert på vaksine og/eller gjennomgått sykdom. Du vil få utskrift av koronasertifikatene tilsendt i posten, det er derfor viktig å bestille koronasertifikatene i god tid før du har behov for dem.

Beskrivelse av fremgangsmåte for å bestille koronasertifikat fra Helfo finner du her

Få hjelp til å skrive ut koronasertifikatet av Hamar kommune

Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge, kan få bistand til utskrift av koronasertifikat basert på test eller vaksine:

  • Du må møte opp personlig ved servicekontoret i rådhuset (åpningstid hverdager 9-15). Husk å ta med legitimasjon.
  • Utskrift av koronasertifikatet er kun gyldig i 3 mnd, så hvis du skal reise bør du vente til det nærmer seg avreisedato.
  • For at du skal kunne få utskrift av koronasertifikat basert på negativ test, må du ha tatt en hurtigtest eller PCR-test utført av helsepersonell ved kommunens teststasjon eller private tilbydere.
  • Kommunen tilbyr ikke test før reise, da må du kontakte private tilbydere.
  • Positive selvtester blir ikke registrert i koronasertifikatet, og kan ikke registreres hos kommunen. Bestill bekreftende PCR-test hvis du trenger det for å få gyldig koronasertifikat.