Velkommen til åpen omvisning i Kunstbankens utstillinger ved formidlingsleder Inger Lise Libakken søndag 2. juni kl. 13.00.

Idun Baltzersen viser utstillingen Synkende skip med tresnitt og installasjon.

Gisle Harr viser skulpturer i ulike teknikker i utstillingen Hverdagsmennesker.

Gratis inngang!
Utstillingen varer til søndag 11. august.

Idun Baltzersens bilder kjennetegnes av en eksperimentell tilnærming til det grafiske mediet. Grafikkens gjentagelser av samme motiv, brukes som en måte å utforske identiteter og samtidsmyter. Ofte er det den unge jentas eller kvinnas perspektiv som står i fokus. Teknikken er tresnitt og assemblage på papir, stoff og tre.Personene skildres med bortvendte ansikter og ryggen mot betrakteren. Motivene inneholder en rekke detaljer og markører som kan spores tilbake til samtidens ungdomskultur. Gjennom monumentale avbildninger og skiftende posisjoner gir hun personene i bildet autoritet.

Idun Baltzersen er født i Trondheim (1987) og bor og arbeider i Stockholm. Hun har studert kunst i Norge og Sverige og har bl.a. stilt ut på Magasin III Museum for Contemporary Art, Stockholm (2021), Teckningsmuseet, Laholm (2018) og Uppsala konstmuseum (2018, 2017 og 2014).

Gisle Harr (f. 1966) er kjent for sine figurative skulpturer, tegninger og iscenesatte tablåer med mennesker i hverdagslige handlinger. Skulpturene er gjerne små og utført i gips, epoxy, tre eller bronse og malt i realistiske farger. Skulpturene kan ha referanser til kunstnerens liv, til populærkulturen eller historien. Karakteristisk er den varme humoren og omsorgen til menneskene som portretteres, og til historiene som fortelles. Det kan være en rengjøringsansatt med vasketralla si, ei jente med skolesekk eller en cowboy med gitar. På utstillinga i Kunstbanken vil Harr vise skulpturer, skisser og modeller utført de siste fem årene, blant annet i forbindelse med offentlige kunstprosjekter.

Harr er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo, Kunstakademiet i Budapest og Oslo tegne- og maleskole. Han er bosatt i Oslo.

Sted
2317 Hamar
Kontaktinformasjon
Telefon: 62 54 22 60
Nettside: www.kunstbanken.no
Alle tidspunkter
Dato og tidspunktSted
Søndag 02. juni 13:00 - 13:45Kunstbanken senter for samtidskunst