Turen går fra Veenskrysset mot Steinringen som er en av Løtens mest særegne og sjeldne kulturminner. Den består av sju store steiner som er stilt i en sirkel. Vi fortsetter langs åkerkanter og gårdsveier som fører oss forbi flotte gårder til Løten kirke. Herfra tar vi en annen veg tilbake til utgangspunktet. Hele runden gir oss et innblikk i Løten sin rike historie fra folkevandringstiden, 400-600 år e.kr.

Turleder: Ørjan Bekkevold tlf. 901 89 961

Frammøte: Parkeringsplass ved rundkjøringen i Veenkrysset rett ovenfor bensinstasjonen i Løten sentrum. kl. 18.30

Vil du bli kjent med turmulighetene i Løten kommune, skal du bli med Tirsdagstrampen på tur! Turene går som navnet sier på tirsdager – alltid kl. 18.30, men fra ulike steder i Løten. Hver tur har med en kjentmann som forteller om kulturminner og steder man passerer. Lengden er ca. 5 km om ikke annet er oppgitt. Ta med termos og "biteti", vi legger alltid inn ei pause underveis. Vel møtt – bli med på tur i Løtens vakre natur! Spørsmål rettes til oppgitt turleder.

2340 Løten
Nettside: dnt.no/hht