"David og Jonatan er en klar, kompleks og velkomponert iscenesettelse av homofil kjærlighet, motstridende lengsler, holdninger og fordommer i møte med kristendommens beskyttende, begrensende og berusende kraft."
- Anmeldelse i Norsk Shakespearetidsskrift
Forestillingen "David og Jonatan" er oppkalt etter det tyvende kapittelet i Første Samuelsbok i Det Gamle Testamentet, som forteller historien om den dype kjærligheten mellom gjetergutten David og kongssønnen Jonatan. Med paralleller til bibelen skal vi fortelle en historie som handler om kjærlighet så sterk at den overlever samfunnets og troens barrierer.
I forestillingen møter vi David, som hver kveld låser seg inn i en tom kirke der han får besøk av sin avdøde kjæreste Jonatan. Her har de den samme samtalen igjen og igjen; vi får innblikk i parets utfordrende fortid, preget av traumatiske erfaringer med homoterapi og oppvekst i et kristen-tyrannisk miljø. Men denne kvelden blir annerledes, da Jonatan for første gang avslører den virkelige bakgrunnen for sin død.
Med et kritisk blikk på det kristenkonservative miljøet i Norge, tar forestillingen et oppgjør med de drepende konsekvensene av ikke å kunne elske fritt.


Medvirkende
Dramatiker: Carl Morten Amundsen
Regissør: Maud Monceyron Jonassen
Skuespillere: Knut Anders Sørum og Andreas Koschinski Kvisgaard
Komponister: Knut Anders Sørum og Knut Bjørnar Asphol
Lysdesigner: Kyrre Heldal Karlsen
Plakatfoto: Taras Bezpalyi


Forestillingen er produsert av Det Norske Fosse-kompaniet i samarbeid med Kulturkirken JAKOB, og er støttet av Oslo kommune, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen, Oslo Teatersenter, Det Norske Komponistfond, Fond for frilansere og FFUK.

Sted
2315 Hamar
Alle tidspunkter
Dato og tidspunktSted
Tirsdag 21. mai 21:00 - 22:30Domkirkeruinene, Hamar