Under årets Helgøya Fortellerfestival kommer den fantastiske fortelleren Georgiana Keable til å holde workshop! Passer for deg som både er interessert i natur og historier.
Kurset går over to dager, fra 25. - 26. juli, like før festivalen starter (26. - 28. juli). Kombinert med festivalens forestillinger over hele øya, vil dette gi en spennende og lærerik opplevelse i et av Norges utvalgte historiske kulturlandskap.
Helgøya er ikke bare en øy med en lang og fargerik historie. Det er også Norges største ferskvannsøy med fruktbar jord fra kalkrike bergarter. Floraen er rik, og ved Bergevika er det et naturreservat.
Her skapes det et fortellerkurs flettet sammen med naturen. Gjennom naturvitenskap og fantasi, nærmer vi oss naturens egne historier. Siden vi mennesker er en av de nyeste artene som finnes på jorda, har vi nok å lære av de som har vært her mye lengre enn oss.
Mye av kurset holdes utendørs, vi møter biomangfold direkte, gjennom sanser og intuisjon men også gjennom naturvitenskap og fakta. I tillegg utforsker vi hvordan allerede eksisterende fortellinger fra fortellerarven, kan utvikles for å løfte fram det som handler om biomangfold. Fortellingen fødes på nytt i forhold til vår tid, i dette øyeblikket.

Foto: Øyvind Holmstad, CC BY-SA 3.0Så forteller vi om en av artene som finnes på Helgøya. Sommeren har åpnet seg og det er utallige villblomster, trær, sommerfugler og fugler å møte. Her bruker vi vitenskap og forskning som bakgrunn for å bygge det ut til en fortelling som inneholder narrativ og bilder.
I løpet av kursdagene kommer vi til å lære mye om fortellerkunst, bruk av stemme, kropp og fantasi for å fenge lytterne.

Du som ønsker å bruke fortelling for en bestemt målgruppe eller i en bestemt arena vil få tips og råd om det.


Om kursholderen

Georgiana Keable har vært en pioner for fortellerrenessansen i England og i Norge, har fortalt på festivaler verden over og er grunnlegger av Fortellerhuset, Fortellerfestivalen og FortellerRadio.


Hun elsker miljøfortellinger - myter, botanikk, eventyr eller historiske dramaer.

Georgiana har tidligere fått Oslo bys Kunstnerpris for fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Boken hennes "The Natural Storyteller" har vunnet to internasjonale priser og kommet ut som lydbok. En ny bok for småbarn - Fairytales, Families and Forests kom ut våren 2023.

Nå leder Georgiana Opsal gård, senter for Fortelling om Biomangfold.

KURSINFO
* Todagers kurs - torsdag 25. juli til fredag 26. juli.
* Kursavgift: 2500,-
* Minimum 6 deltakere. Max 20.
* Påmelding innen mandag 22. juli
* En stor del av kurset vil foregå utendørs med god tid til pauser og refleksjon.
* Kursdeltakere får festivalpass til halv pris.
* Kaffe, te og "fika" i pausene

OVERNATTING
* Vi kan hjelpe med overnatting nær kurslokalet. Det finnes 9 overnattingsplasser til 500,-. Eget sengetøy må medbringes. Inkluderer selvbetjent frokost, tilgang på kjøleskap og mulighet til å lage mat. Førstemann til mølla. Gi beskjed når du bestiller kurset.
* Det finnes AirBnB på hele øya og Nes.
* Hoel Gård (hoel-gaard.no) har vakre rom til overnatting.
* Det er også mulig å telte gratis på Skurven Friluftsområde. Her er det tilgang til bad og toalett.
TRANSPORT
* Det går tog til Hamar, hvor det går speedbåt (Mjøscharter) til Helgøya. Vi kan hente deg i båthavna.
https://mjoscharter.n-abel.no/schedules (ruter oppdateres nærmere sommeren)
* Kjører du bil finnes det fri parkering.

Sted
2350 Nes På Hedmark
Alle tidspunkter
Dato og tidspunktSted
Torsdag 25. juli 11:00 - 16:30Helgøya