For deg som ikke har vært her før kan synet av fallene være både overraskende og imponerende når de uventet dukker opp i granskogen ved Tørbustilen. HHT inviterer nysgjerrige personer med til en tur dit, og selvfølgelig også de som årlig følger med på vannføring og bulder.

Tørbustilfallet har et fall på 9 meter og er et flott skue! Her er bade- og fiskemuligheter i en stor kulp nedenfor fossen. Området er dessuten rikt på slagghauger etter jernutvinning, som har foregått i stor stil.

Turen starter fra Vollkoia i Furnes Allmenning. Vi går innover på blåmerket sti og krysser over den gamle setervangen på Bjørsætra. Rester etter sæterhusene står fremdeles i tillegg til en nyere gapahuk. Stien tar oss videre over Langholsvegen og rett fram mot Tørbustilen nedenfor St. Olav. Vi kommer til ei kløft i terrenget, noen vil beskrive det som ei ravine. Her kaster vannet i Flagstadelva seg utfor kanten i fritt fall ned i en stor kulp og fortsetter ferden mot Åkersvika i små stryk gjennom kløfta. Ta med mat og drikke, og bruk gode sko.

Kaffepausa tar vi ved fossen, returen går samme veg tilbake. Litt avhengig av fart bør vi regne ca. fire timer på turen som er totalt 10 km tur/retur. Velkommen til å bli kjent med et spennende sted i nærmiljøet!

Frammøte: Vollkoia kl. 10:00 (bomveg)

Turleder: Aud Jovall, tlf. 996 49 799 og Tormod Kindem, tlf. 907 78 202

Sted
2387 Ringsaker
Kontaktinformasjon
Telefon: 48259734
Nettside: https://dnt.no/hht
Alle tidspunkter
Dato og tidspunktSted
Søndag 11. august 10:00 - 14:00Vollkoia, Furnes