Stein Stokke & The Engine er en velsmurt "bluesmaskin" satt sammen av svært garvede musikere. Med kun eget materiale, skjeve groove og sjelfull råhet har bandet har bak seg en mengde suksessfulle konserter hos bluesklubber og festivaler.
Bandets musikk og tekster er et produkt av mange års spilling og levde liv. Med gode kritikker blir de jevnlig spilt på radiostasjoner på begge sider av verdenshavene.

Stein har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår som frontmann i flere band etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Han er vel den eneste som også trakterer munnharpe og baryton (euphonium) i et bluesband :-)
Stein skriver de aller fleste tekster og melodier selv, co-arrangert av The Engine, med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Noen av hans tekster er sågar blitt gjengitt i tidsskrifter, og han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene.

The Engine:
Trond Eliassen på gitar og slide har en egen signatur i sin gitartone, bygd på årevis med erfaring, og har alltid fokus på å la gitaren gi låta den rette karakter.
Trond har vært med i band som Slåbrock, Egotrip, Statesboro Blues/Light Voodoo og Fett Nok for å nevne noen, samt gjort mengder med festival- og klubbjobber. Trond er i tillegg en erfaren komponist og arrangør innen flere sjangere.

Rune Bryn på trommer er en mye brukt trommeslager i band og som studio- og sessionmusiker. Rune leverer utadvendt, spennende, samtidig "oldtime grooves", ofte med Rickard på bass. CVen hans inneholder bla. Ski- og Ett Fett Storband, Borderline, Bærum Big Band, Prime Time, Maiken Kristiansen, Åge Sten Nilsen, Wenche Myhre, Øyvind Elgenes, Frode Thingnæs, Harald Heide Steen Jr., Ole Børud og Randy Johnston.

Rickard Johannesson er en bunnsolid bassist med omfattende, sjangerkryssende erfaring som studio- og sessionmusiker, mye i samspill med Rune. Richard er kjent for å yte enhver sjanger rettferdighet, og har opparbeidet seg et meget respektabelt omdømme som har gitt ham bassistjobber for bla. Jahn Teigen, Ole Børud, Hans-Erik "Hank von Helvete" Dyvik, Ett Fett, Bærum Big Band, Funk Factory m.f.

Sted
2317 Hamar
Kontaktinformasjon
Telefon: 94439407
Nettside: https://hamarbluesklubb.no/
Alle tidspunkter
Dato og tidspunktSted
Lørdag 01. juni 15:00 - 17:00Gregers Hamar