Chablis er et kjølig vinområde lengst nord i Burgund der frost om våren er en vanlig utfordring. Det kjølige klimaet kombinert med chardonnaydruens litt nøytrale karakter har skapt verdens mest kjente hvitvin.

Denne kvelden skal vi smake på fire forskjellige Chablis, og få et dypdykk i forskjellen på kvalitet og smak. Vi vil smake på alt fra entry level-viner til den høyeste rangeringen vi kan få av Chablis; «Chablis Grand Cru».

Sommelier Eirik Søreide startet allerede i sin ungdom å velge vin fremfor det alle andre drakk på fest. Det var her det hele startet, og interessen for vin har ligget latent siden ungdommen. Det var imidlertid først i voksen alder at kvalitet og stil betydde mer enn bare fermentert druejuice. I 2011 smakte han den første dyre vinen til den nette sum av 5-600 kr. Den vinen var så imponerende at han ville forske mer. Han fikk tak i en Barbaresco fra Italia fra 1967 som gjorde at hans karriere innen vin startet. Rett og slett en perfekt vin. Han bestemte seg for å søke seg inn på sommelierskolen i 2012, og siden den gang har han jobbet som sommelier på ulike restauranter, jobbet på vinmonopolet, og vært vinanmelder for Aperitiff. Han har også vært vinimportør.

Pris
Kr. 599,- (+ avg)

Aldersgrense
18 år

Sted
2380 Ringsaker
Kontaktinformasjon
Telefon: 41210759
Nettside: https://www.matlystfestivalen.no/
Alle tidspunkter
Dato og tidspunktSted
Torsdag 17. oktober 18:00 - 19:30Browns Corner Cocktail og Gastrobar, vinkjelleren