- Det er mange som sykler i Hamar, men når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, parkerer de fleste sykkelen for vinteren, sier sykkelkoordinator Arne Willy Hortmann i Hamar kommune. - Har man riktig utstyr kan det imidlertid være en drøm å sykle hele vinteren, og det er både miljøvennlig, effektivt, og gjerne tryggere enn å gå på glatta.

Sykkelkampanjen «Pigg med pigg» går ut på at Hamar kommune dekker kostnaden for ett piggdekk og omlegging, mens sykkelverkstedene står for enkel sjekk av sykkelen for å sikre en god sykkelopplevelse. Det andre dekket betaler du selv. Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk. Mer omfattende service eller skifte av deler må dekkes av kunden.

Slik deltar du i «Pigg med pigg»

Alle sykkelverkstedene i Hamar er med på «Pigg med pigg»: Sykkel og fritid, Intersport, Sport1 på CC, XXL, Resport og fritid og Elsykkelbutikken. Totalbeløpet per kunde er begrenset oppad til 1000 kroner uten merverdiavgift, og kampanjen går frem til 30.12.2022, eller så langt budsjettet holder (ca. 250 kunder).

Du leverer sykkelen din i den butikken du ønsker. Alle som ønsker å være med, må fylle ut et enkelt kundeskjema i butikken. Hortmann sier det kan lønne seg å være raskt ute med å bestille time for dekkomlegging: - Erfaringene fra andre byer er at kampanjen blir avsluttet tidligere enn planlagt fordi budsjettet ble brukt opp. Og med en stor økning i salg av spesielt el-sykler, er det grunn til å regne med at pågangen ikke blir mindre her på Hamar.

Flere syklister fra Stange

– I tiden etter at Stangevegen ble stengt på grunn av arbeidene med Espern bru, har flere begynt å sykle til jobb fra Stange/Ottestad. Så langt ser vi en 30 % økning av syklende i forhold til normalen. Ettersom vegen vil forbli stengt frem til neste sommer, passer det ekstra bra med tiltak for å inspirere flere til å sykle denne vinteren. I tillegg er det god mosjon, bra for miljøet og gir en deilig opplevelse av å trosse elementene, avslutter sykkelkoordinator Arne Willy Hortmann.

Har du lyst til å prøve vintersykling?

I tillegg til riktig utstyr, er det noen andre tips som kan gjøre sykling om vinteren enklere og mer komfortabelt.

Her finner du gode tips til vintersykling