- Artig å stikke innom

De fem butikkene inne hos Resirklua ligger på rekke og rad og har hvert sitt sortiment av varer. Det er elektronikk, sport, grønne saker, samt møbler og interiør. Felles for dem alle, er at varer har kommet inn via gjenvinningsstasjonen. Med reperasjon, redesign og litt "puss", framstår sakene med ny glans og får lengre levetid hos nye eiere.

Les mer om de ulike butikkene

Søsknene Trude Jorkjend Johnsen og Anette Johnsen er to av mange som har lagt lørdagsturen bortom Resirkula. De har begge barn, og her er det mye å kikke på som kan passe i hus og hjem. De har vært innom flere ganger før, og er enige om mye er veldig fint og de synes at eldre design har en egen sjarm.

- Sist jeg var her, kjøpte jeg en Amerika-koffert. Den falt jeg bare for, sier Anette.   

Økt etterspørsel etter vinterutstyr

Inne i butikken Resport og fritid kan Camilla Ruud Hansen fortelle at de godt merker at det nærmer seg vinter. Noen skal riktignok ha sykkel for vinterbruk og ett gratis dekk gjennom kampanen "Pigg med Pigg", men de fleste kikker på skøyter og ski-utstyr - i visshet om at det kommer kulde og snø også i år. 

For barnefamilier, der det stadig trengs nye størrelser, er det mye å spare på å kjøpe brukt. - Vi rigger oss for vinteren nå og setter fram mer og mer, sier Camilla.  

Lenke til kampanjen "Pigg med Pigg"

Kupp for 1 krone - og bite-ti om du vil

I tillegg til selve butikkene, er det ute på plassen foran inngangen satt opp flere containere der man virkelig kan gjøre gode kupp. Her er det selvbetjening, og vipps, så kan bøker bli dine for en krone. Utvalget er godt og passer for både liten og stor.

For noen flere kroner, kan du skaffe deg et helt service om du er heldig og 1 krone for en lysestake, kan ingen si noe på. 

Etter handleturen kan det kanskje friste med en tur innom Bite'ti kafeteria som serverer nytrakta, svart kaffe i bestemors gjenbrukskopper. Eventuelt kan du kjøpe en matbit gjennom matsvinnkonseptet "Too good to go". 

Mer om Too Good To Go

Åpningstider hos Resirkula: 

  • Mandag - torsdag: 10.00 -17.00
  • Fredag: 10.00 - 16.00
  • Lørdag: 10.00 -15.00 

Flere bruktmuligheter

I tillegg til det interkommunal Resirkula, er det flere muligheter for brukthandel og miljøvennlige forbrukervalg i Hamar. Oversikten under er ikke komplett, men omtaler noen av mulighetene som finnes. En del tilbud varierer med sesong og/eller er av kortere varighet.

BUA Hamar

Hos BUA Hamar kan du låne sports og friluftsutstyr helt gratis! BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter.

De holder til i kjelleren ved Torghjørnet kjøpesenter. 

Lenke til BUA Hamar

Bærekraftig gjenbruk

Bærekraftig Gjenbruk Hamar er en gjenbruksbutikk som åpnet høsten -22. Her selges blant annet klær, sko og interiør. Overskuddet fra butikken går til Misjonssambandet, som har et stort arbeid med mange prosjekter innen skole, helse og vann i Afrika, Sør-Amerika og Asia, i tillegg til arbeid i Norge.

Mer om Bærekraftig gjenbruk i Hamar på deres Facebookside

Loppemarked i Strandgata

Sommerstid har Larsen i Strandgata arrangert loppemarked  Hamar sentrum hver 2. søndag i månedene mai, juni, juli,august og septemper. Her er det gratis å delta som selger, og man tar med alt man trenger selv av utstyr: Bord, klesstativ og veksel.

Salgsvarer kan være alt fra antikviteter, duker, sko og klær, til bøker, avleggere, planter, smykker og ting man har til overs fra hjemmet sitt. Jo mer flid selger legger i salgsboden sin, desto bedre går salget, som regel.

- Et flott sted å gjøre gode brukt-kupp! 

Bruktbutikker i sentrum 

UFF x Resirkula er en butikk på Torghjørnet der salg av second- hand klær og utleie av symaskiner er samlokaliserert.  Her kan man shoppe gjenbruksklær for deretter å sette deg ned for å sy og redesigne ved en av sy-stasjonene  i Sy-den. De arrangerer også sy-kurs, og i butikken Stitsj, som ligger vegg i vegg, selges stoffer, garn og sytilbehør.

Lenke til butikken UFF x Resirkula

Icon Retro er en retro- og vintagebutikk, samt kaffebar, i Strandgata i Hamar. Denne har varer i kategoriene møbler, klær og interiør.

Lenke til Icon Retro

Antikk-, retro- og samlermarked med mer

Vår og høst arrangeges dette markedet i Vikingskipet i Hamar. Dette er Norges største innendørs antikk-, brukt- og samlermarked med opp mot 300 stands og flere tusen besøkende hver gang.

I tillegg arrangerer flere lag og foreninger loppemarkeder med jevne mellomrom. Innimellom dukker det også opp garasjesalg hos private. 

- Lykke til med dine miljøvalg!