Stillingen fikk mange søkere, og det var Edvard Lysne, fra Hamar, som ble innstilt som nummer en. Edvard jobber i dag som direktør i Hedmark IKT, en jobb han har hatt i 5 år. Han har også over 16 års erfaring fra Norsk Tipping, hvor han har jobbet med mange av de samme oppgavene han nå skal lede; blant annet strategi, utvikling, analyse, politikk og samfunnskommunikasjon.

Engasjement for byen og samfunnsutviklingen

- Jeg har et stort hjerte for Hamar og et sterkt engasjement for byen og samfunnsutviklingen. Kall meg gjerne et samfunnsmenneske, sier Edvard. Han er opptatt av helhet og liker å gå dypt inn i ting samtidig som han liker å bidra til å skape praktiske, fungerende endringer. - Jeg søkte denne jobben fordi jeg opplever Hamar som en offensiv kommune med et stort potensial og relativt sett stort handlingsrom. Det trigger meg også med en offensiv ledelse både politisk og administrativt.

Edvard forteller at han har bodd i Hamar i 25 år, og at han setter pris på både by og land:

- I tillegg til å bruke alt bykjernen har av tilbud, vil folk også kunne møte meg i skiløypa i Vangsåsen eller i kajakk på Mjøsa. Og jeg synes strandsonen vår er helt fantastisk. Det er ikke mange byer i Innlandet som kan skilte med den indrefileten, sier Edvard.

- Hvis jeg skal trekke frem en av mange andre favorittsteder, så må det bli Café Gravdahl, forteller Edvard. - Jeg setter pris på kaffe på lørdag akkurat der. Da møter jeg mange jeg både kan lytte til og ha gode samtaler med.

Han liker også godt at Hamar har tydelige årstider.

- Det er få byer jeg vet om som evner å utnytte alle årstider til det fulle, som vi gjør i nettopp Hamar, sier han med entusiasme.

Gleder seg til å bidra til fortsettelsen

Edvard sier han gleder seg til å lære organisasjonen å kjenne, få oversikt over saker og problemstillinger som er aktuelle og sette seg godt inn i de.

- Jeg har sett det er mange store strategiske oppgaver som det allerede jobbes med, og vet flere vil komme. Hamar har gjort mye riktig med tanke på byutvikling, og jeg gleder meg til å kunne bidra til fortsettelsen, avslutter Edvard.