Som en ekte bursdagsfeiring krever, var det både gaver og taler til 100-åringen, sang og dans, og pølser til hele festen til slutt. Alle trinn hadde en egen hilsen til skolen sin, og både elevrådslederen, rektor Pål Marius Skjærstad, ordfører Einar Busterud og kommunalsjef Dordy Wilson gratulerte med dagen og overrakte gaver.

100-årstre som symbol på vennskap og røtter

- Hvor mange av dere er det som har møtt vennen sin på Rollsøkka, lurte ordføreren på, og mange rakk opp hånda. Som et symbol på nettopp vennskap og å huske hvor man har røttene sine fra, fikk ordføreren og kommunalsjefen være med på å plante et 100-årstre i skolegården.

Rollsløkka-sangen var selvfølgelig bursdagssang ("Rollsløkka, Rollsløkka, vi roper høyt hurra"), og feiringen ble avsluttet med felles dans i skolegården og pølser til alle. 

Men 100-åringen er ikke ferdig feiret med det! Rektor Pål Marius Skjærstad forteller at skolen fortsetter feiringen gjennom skoleåret, med jubileumsgrupper, jubileumsdager og jubileumsforestillinger på alle trinn.

Rollsløkken skole

Rollsløkken skole ble bygget i 1922, og tilhørte da Vang kommune. Allerede fra starten av var dette en stor og staselig skole for  mange, og fortsatt er Rollsløkka en flott byskole med litt av den gamle sjarmen i behold. I dag har Rollsløkken skole 259 elever, og skolen er opptatt av at elevene skal trives og utvikle seg i et trygt og godt skolemiljø. De ønsker å være en åpen, varm og inkluderende skole hvor man ønskes «Hjertelig velkommen».