Det er 3. mai, aller første morgen av kampanjen, og vi møter Karianne Tokstad i Skramstad barnehage i Øvre Vang.  Hun har selvfølgelig syklet til jobb fra Ridabu - men ikke bare det - hun har også vært en tur innom sentrum på “veien”. Skramstad barnehage har tradisjon for å delta i “Sykle til jobben”, og i år setter de ny rekord:  

- Jeg har jobbet litt med å få med flere, så i år er faktisk 100% av de ansatte med forteller Karianne. Det er jo ikke bare sykling som gjelder heller, all aktivitet teller. Bare fem minutters aktivitet med en kollega gir 1 poeng, og 30 minutter gir 2 poeng. Du kan for eksempel ta en “walk og talk” med en kollega i stedet for et vanlig møte, så får dere inn litt aktivitet samtidig. 

Sosialt og aktivt på jobb

Aktivitet sammen med en kollega gir nemlig mer poeng enn annen aktivitet, så her er en gylden mulighet til å  gjøre noe bra for arbeidsmiljøet samtidig. I barnehagen passer de på både å være aktive i hverdagen og ha aktive pauser. De har for eksempel mini-røris med barna - barna elsker det, og de ansatte får være i aktivitet sammen. Sykle til jobben er også en fin anledning til å planlegge noe sosialt: 

- Hele personalgruppa i Skramstad skal gå Ilsengstiene etter jobb en dag, forteller Karianne. - Da går vi en løype på en mil sammen, og så griller vi pølser og er sosiale med kollegaer etterpå. 

Skramstad har med to lag i årets kampanje, “Overtenning” er laget til Karianne:

- Det er jo lett å bli motivert av å registrere poeng, og en utrolig fin måte å være fysisk aktiv på! Aktiv reisevei gir raskere poeng enn annen aktivitet, men alt teller, om det er golf eller bowling eller hva det er. Hvis jeg har god tid på morgenen sykler jeg gjerne en ekstra runde for å få et ekstra poeng og en enda bedre start på dagen. 

Er DIN arbeidsplass med? 

Er Skramstad den eneste arbeidsplassen i Hamar som klarer å få med ALLE ansatte på “Sykle til jobben”? Hvis du bor eller jobber i Hamar er det gratis å delta. Karianne utfordrer både andre avdelinger og andre bedrifter til å melde seg på, det er ikke for sent!  

Tips fra Karianne og Skramstad barnehage:  

  • Utfordre kollegaer så dere blir en gjeng som kan motivere hverandre 
  • Inviter til “Walk & talk” med en kollega i stedet for det vanlige møtet 
  • Finn på aktiviteter med kollegaer i hverdagen og ha aktive pauser 
  • Planlegg noe sosialt på jobb kombinert med en aktivitet  
  • Ta en ekstra runde til jobb hvis du har god tid 
  • Husk å registrere all aktivitet!

Her kan du lese mer om “Sykle til jobben” og hvordan du kan bli med