2022 er Frivillighetens år. Hver måned gjennom hele året skal vi i Hamar kommune, sammen med Frivilligsentralen, dele ut en Hamarkrakk til en frivillig i Hamar, som fortjener å bli satt ekstra pris på.

Det er våre innbyggere som nominerer gode kandidater, og en jury velger blant forslagene som kommer inn.

Månedens frivillig for juli

Den sjuende krakken, snekret av Kjetil Nygaard, går som fortjent til en gjeng som frivillig og hver dag gjør livet bedre for de som bor på Kløverenga og Prestrudsenteret.

De fire karene er:

• Hans Ødegaard
  • Dag Lutnæs, leder
  • Kjell Erik Andersen
  • Gunnar Larsen

Ett av flere tiltak er den ukentlige onsdagsturen for beboerne; den som de kaller for Prestrudbirken. Det er en trilletur i nabolaget etterfulgt av ei koselig stund med kaffe. Stell av blomster og dyr i hagen, kro-kvelder med god mat og generell, praktisk service me møbler, TV og annet inngår også i vennegjengens gjøremål.

Juryen mener de er en veldig god kandidat som fortjener å bli satt pris på for sin innsats. Prestrudsenterets og Kløverengas venner ble nominert av Olav Engeland.

Film om de frivilliges hverdag

Filmen er laget av Refleksfilm.

Nominér din kandidat!

Det er svært mange i Hamar kommune som engasjerer seg i frivillig arbeid, og som bidrar til et bredt og mangfoldig tilbud til egne medlemmer og andre. Noen ganger er det laginnsatsen som utpeker seg, andre ganger er det enkeltpersoner.

- Vi vil gjerne at du tipser oss om din kandidat! En lokal «jury» velger ut månedens kandidat blant de nominasjoner som kommer inn.

Gå til denne nettsiden for å nominere din kandidat